Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Keski-Suomen ELY-keskus

Projektipäällikkö

Petri Teerimäki

  • 0295 024 008

Destia Oy

Työmaapäällikkö

Veli-Matti Hänninen

  • 0400 931 369

Maantien 6450 jalankulku- ja pyöräilyväylä Suolahden taajamassa, Äänekoski

Tiehanke Valmistunut Keski-Suomi

Hankekuvaus

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen maantien 6450 (Sumiaistentie) varteen Suolahden taajamassa välille Äänekoskentie - Keiteleentie on valmistunut marraskuussa 2022. Keski-Suomen ELY-keskus toimi hankkeen rakennuttajana, urakoitsijana toimi Destia Oy. Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen on ELY-keskuksen ja Äänekosken kaupungin yhteishanke, ja sen kokonaiskustannukset olivat noin 1,0 miljoonaa euroa.

Toimenpiteet ja niiden vaikutukset

Urakassa rakennettiin jalankulku- ja pyöräilyväylä noin 650 metrin matkalla matkalle välille Äänekoskentie - Keiteleentie, sekä siirrettiin Sumiaistentien ja Äänekoskentien liittymä voimassa olevan asemakaavan mukaiseen paikkaan. Samalla toteutettiin tarvittavat katuliittymä- ja bussipysäkkijärjestelyt Opistokadun ja Kaartotien kohdalla. Uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä rakennettiin osaksi nykyisen Sumiaistentien viereen ja osaksi purettavan Äänekoskentien liittymän ja Sumiaistentien alkuosan tiepohjalle. Urakkaan sisältyi myös Polsanjoen sillan korjaustyöt sekä tievalaistuksen parantaminen hankealueella. Toimenpiteet parantavat erityisesti jalankulun ja pyöräilyn liikenneturvallisuutta ja olosuhteita.

Rakentaminen

Rakentaminen alkoi touko-kesäkuun vaihteessa puuston, kasvillisuuden ja pintamaiden poistolla, sekä valmistelevilla maanrakennustöillä. Kesäkauden aikana tehtiin mm. tarvittavat maanleikkaus- ja massanvaihtotyöt, tarvittavat louhinnat, kuivatusrakenteet, väylän kerrosrakenteet ja tievalaistuksen rakenteet sekä sekä Polsanjoen sillan korjaustyöt. Vähäisiä viimeistelytöitä jäi keväälle 2023 (mm. nurmetukset ja tiemerkinnät), ne valmistuvat juhannukseen 2023 mennessä.

Polsanjoen sillan korjaustöihin liittyy mm. tien päällysrakenteiden, kaiteiden sekä vanhojen betonirakenteiden purku- ja piikkaustöitä, uusien kansirakenteiden raudoitus-, betonointi- ja eristystöitä, nostotöitä, sekä muottien rakennus- ja purkutöitä. Nämä työt ovat valmistuneet elokuun aikana.

Linkki hankkeen suunnittelusivuille:

https://vayla.fi/maantien-6450-sumiaistentie-kevyen-liikenteen-vayla-aanekoski-tiesuunnitelma

Polsanjoen sillan työmaa.