Hyppää sisältöön

Ohjelmaan liittyvät tiedustelut

Tasoristeysturvallisuuden parantamishankkeeseen liittyvät tiedustelut voi osoittaa suoraan hanketiedottajille sivuston alakulmasta löytyvästä palauteboksista.

 

Lisätietoja tasoristeyksistä löydät myös Tasoristeykset-sivulta kohdasta Usein kysytyt kysymykset

Tasoristeysohjelma

Väylävirasto ja Liikenne- ja viestintäministeriö käynnistivät vuonna 2017 tasoristeysten parantamisohjelman. Alun perin listalla oli 65 parannettavaa tai poistettavaa tasoristeystä, mutta työn edetessä kohdelista on laajentunut yli 500 tasoristeykseen. Ohjelmaan otetaan mukaan hallinnollisesti sujuvasti toteutettavia ja matalakustanteisia tasoristeysten poisto- ja parannuskohteita eri puolelta Suomen valtion rataverkkoa.

Talvinen kuva tasoristeyksestä rataosalta Jyväskylä_Äänekoski.

Nykytila

Nykyisellään tasoristeysohjelmassa on merkitty poistettavaksi tai parannettavaksi yli 500 tasoristeystä ohjelman aikana. Tasoristeysohjelman toteuttamisen kustannusarvio on 56 miljoonaa euroa.

Vuonna 2021 hyväksyttiin 12-vuotinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma vuosille 2021-2032. Suunnitelmassa kohdistetaan tasoristeysturvallisuuden parantamiseen vuosittain 15-20 milj. euroa.

Parantamisohjelman tasoristeykset sijaitsevat ympäri valtion rataverkkoa (karttapalvelu alla).

Kohteet, joista laaditaan ratalain mukainen ratasuunnitelma löydät täältä.

Tasoristeysohjelman rata- ja tiesuunnitelmat

Lisätietoja tasoristeyksistä

Väylävirasto järjestää tasoristeysturvallisuuspäivän 9.6.2022. Tasoristeysturvallisuuspäivän esittelymateriaalit löydät alta kohdasta "Tasoristeysohjelman esittelymateriaali".

Tasoristeysturvallisuuden parantamishankkeeseen liittyvät tiedustelut voi osoittaa suoraan hanketiedottajille sähköpostilla [email protected].

Palvelu on auki arkipäivisin kello 8–16.

Tarkempi tieto tasoristeysohjelman tasoristeyksistä löytyy Väyläviraston karttapalvelusta. Karttapalvelusta näkee, mitä toimenpiteitä kullekin ohjelmaan kuuluvalle tasoristeykselle on suunniteltu ja millä aikataululla työt pyritään tekemään.

Linkki Tasoristeys.fi -karttapalveluun

Alla oleva karttaupotus ei näy, jos et ole hyväksynyt evästeitä. Siirry karttaan (Suomen Väylät).

Tasoristeysohjeman hankekortti

Palauteboksi

Anna palautetta hankkeesta Tasoristeysohjelma

Kaikki palaute hankkeesta on tervetullutta!
Jos haluat vastauksen kysymykseesi, ilmoitathan myös sähköpostiosoitteesi.