Hyppää sisältöön

Kytömaa-Ainola lisäraiteet

Ratahanke Käynnissä

Karttakuva Kytömaa-Ainola välistä, johon korostettu tulevat muutokset

Käynnissä olevat työt

Vuonna 2023 saatiin valmiiksi Kytömaan ja Ainolan välisen yhteyden sillat, itäisen lisäraiteen pohjavahvistukset, ratapenger ja itäisen raiteen parannukset. Lisäksi Ainolaan asennettiin itäisen laiturin laiturielementit.
Parhaillaan Keravan Kytömaan ja Järvenpään Ainolan välille rakennetaan itäistä lisäraidetta sekä lisäraiteen vaatimat sillat Ristinummelle, Kyrölään, ja Ainolanväylälle. Lisäksi on käynnissä Ainolan uuden aseman ja alikulkukäytävän rakentaminen.

Seuraavat työvaiheet

Kytömaa-Ainola-välillä työt jatkuvat itäisimmän raiteen osalta päällysrakenne- ja sähköratatöillä. Vaihteiden vaihtotyöt käynnistyvät viikolla 17, vaihteenvaihtotyöt toteutetaan viikonloppuisin. 

Ainolan nykyinen itäinen laituri on pois käytöstä heinäkuusta joulukuuhun 2024, jonka aikana nykyinen itäinen laituri puretaan sekä asennetaan uusi vaihde. Nykyisen itäisen laiturin ollessa pois käytöstä, junat tulevat pysähtymään nykyisellä läntisellä laiturilla molempiin suuntiin kuljettaessa.

Uusi itäinen raide ja uusi itäinen laituri otetaan käyttöön 15.12.2024.

Ristinummen, Ainolanväylän ja Kyrölän alikulkusillat valmistuvat kesällä 2024, kun sillat pinnoitetaan alapuolelta sekä rakennetaan luiskat ja hulevesijärjestelmät. Lisäksi asennetaan lopullisen tilanteen vaatimat raiteiden vaihteet.


Radan länsipuolelle rakennettavan lisäraiteen rakentaminen aloitetaan keväällä 2024 silta- ja maanrakennustöillä. Läntinen lisäraide valmistuu 2026.  
 

Ajankohtaista hankkeessa

Ajankohtaista hankkeessa