Hyppää sisältöön

Yhteistyö Suomalais-venäläisen koulun kanssa

Kettualikulkutunneli

Koulu työmaan vieressä

Suomalais-venäläinen koulu sijaitsee Kehä I:sen kupeessa ja työmaa on saattanut välillä hankaloittaa oppilaiden koulumatkaa.

- Työmaa on vaikuttanut päivittäiseen kulkemiseemme aika paljonkin: kulkureitit koululle ovat vaihdelleet työmaan etenemisen myötä, kertoo Suomalais-venäläisen koulun apulaisrehtori Katri Barannik-Tolvanen.

Koulun vieressä sijaitseva Hämeenlinnanväylän rampin alikulkutunneli valmistui lokakuun aikana ja helpottaa kulkua koululle.

Koululaiset mukaan hankkeeseen

Syksyllä 2016 alikulun valmistumisen jälkeen Helsingin kaupunki ja Liikennevirasto järjestivät taidetempauksen, jossa Suomalais-venäläisen koulun neljäsluokkalaiset pääsivät maalaamaan alikulun kettukuvioita. Kaikki 24 alikulun kettua saivat uuden värikkään ilmeen.

Kaupunki ja Liikennevirasto kustansivat maalit ja suojavarusteet ja urakoitsija GRK huolehti käytännön järjestelyistä viestinnän tekijöiden avustaessa.
- Oppilaat olivat etukäteen ryhmissä suunnitelleet minkälaiseksi haluavat oman kettunsa maalata. Saatuaan pensselit ja maalit käyttöön, keskittyivät ryhmät työhönsä ja ketut saivat uudet turkit nopeaan tahtiin.

Ketun kuva seinässä.   Työihminen ja ketun kuva seinässä.   

Hämeenlinnanväylän alikulkutunneli

Yhteistyö sai jatkoa yläkoululaisten kanssa keväällä 2017, kun maalausvuorossa oli Hämeenlinnanväylän alikulku. Tunneli oli maalattu oppilaiden tempauksena viimeksi noin 30 vuotta sitten, mutta vanhat kuvat olivat jo huomattavan haalistuneet. Tunneli sai kaipaamaansa uutta piristystä, kun 14-15 -vuotiaat  nuoret pääsivät maalaamaan seiniä graffititaiteilija Emilio “3feR” Mäkipään johdolla.

 

Ihminen maalaa tms. tekee taidetta.   Taideteoksen edessä ihminen.