Hyppää sisältöön

Hyvinkää-Riihimäki

Vuosien 2024–2028 välillä rakennetaan läntinen lisäraide Hyvinkään ja Riihimäen Arolammin välille. Helsinki–Riihimäki-ratahankkeessa on myös urakoitu Riihimäellä aiemmin, kun Riihimäen henkilöratapiha uusittiin hankkeen ensimmäisessä toteutusvaiheessa vuosina 2017–2021. Lisäraiteiden rakentaminen alkaa arviolta vuonna 2026.

Toteutetut työt Riihimäellä

Huhtikuussa 2018 Helsinki–Riihimäki-hankkeen töiden painopiste siirtyi vahvemmin Riihimäelle. Valmistelevat työt Riihimäen ratapihalla aloitettiin jo vuoden 2017 lopulla laajentamalla Riihimäen asetinlaitetilaa, jotta ratapihalle saatiin mahtumaan kaikki tarvittavat turvalaitteet. Riihimäen ratapihan raiteisto on uusittu täysin, mikä mahdollistaa nopeiden läpiajavien junien sujuvamman kulkemisen. Hankkeen yhteydessä on uusittu myös 100 vuotta vanha Vantaanjoen ratasilta.

Riihimäen aseman palvelutasoa on kohennettu rakentamalla asemalle korotetut laiturit ja uusi hissi, jotka mahdollistavat esteettömän kulun. Lisäksi asemalla on uusittu vanhat hissit, laiturikatokset, valaistus ja laiturinäytöt. Asemalle on asennettu myös valvontakameroita parantamaan matkustajaturvallisuutta. Vuoden 2021 aikana aseman ympäristössä uusittiin alikulkutunnelin pintoja ja jatkettiin tunnelia Peltosaaren suuntaan.