Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Väylävirasto

avoimen datan asiantuntija

Minna Huovinen

  • +358 29 534 3215

Tiedustelut paikkatietoaineistoista ja häiriöilmoitukset

[email protected]

Ajankohtaista Väyläviraston avoimessa datassa

Kuva kädestä joka ojentaa tietoaineistoja

13.9.2021

Vanhat viitekehysmuuntimet poistuvat käytöstä ja uuden viitekehysmuuntimen osoite muuttuu. Katso koko tiedote ja tulevat osoitemuutokset tarkemmin tätä tiedotteesta.

2.7.2021
Kolme uutta ratatieto-omaisuuslajia on julkaistu avoimeen dataan: akselinlaskija, raideosuus ja raidevirtapiiri. Käy kurkkaamassa ja ota käyttöösi rajapintojen tai Lataus- ja katselupalvelun kautta.

2.7.2021
Olemme julkaisseet ohjeen karttaaineistojen lataamisesta esim. .csv-tiedostoina meidän avoimien rajapintojen kautta. Sitä kautta saat meidän väylätiedot auki taulukkomuodossa. Käy tutustumassa ohjeeseen täältä.

6.5.2021
Uusia ratatietoja on julkaistu avoimena datana: mm. turvalaitteita ja sähköradan tietoja. Käy kurkkaamassa ja ota käyttöösi rajapintojen tai Lataus- ja katselupalvelun kautta.

6.5.2021
Tiedon hyödyntäminen -selvitys on valmistunut. Väylätiedot koetaan hyödyntäjien kesken erittäin tärkeiksi ja yritykset ovat suurin ulkopuolinen käyttäjäryhmä. Lue lisää selvityksestä ja tutustu projektiraporttiin täällä

15.3.2021
Lataus- ja katselupalvelussa ja avoimessa rajapinnoissa olleet vanhat Ratapurkin (ei päivittyvät) ratatietoaineistot on poistettu. Rataputkin tietoaineistot on korvattu Ratainfratietojen hallintajärjestelmän tiedoilla. Avattuja ratatietoja täydennetään kevään aikana lisää.

22.2.2021
Väylätiedoista ja avoimesta datasta on tekeillä podcast-sarja. Sarjan ensimmäinen jakso. joka kertoo viraston paikkatietoaineistoista on nyt kuunneltavissa täällä.

19.2.2021
Aineistövälitysalustan kautta on käyttöönotettavissa QGIS-kartasto -niminen työtila, joka avaa keskeisiä väylätietoja yhdellä kertaa QGIS-ohjelmiston avulla. QGIS-kartasto -työtila on ladattavissa aineistövälitysalustalta.


19.2.2021

Olemme lisänneet esittelyvideon siitä miten saat avoimet väylätiedot käyttöösi esim. rajapintojen ja Lataus- ja katselupalvelun kautta. Video on katseltavissa rajapinnat-sivuilla.


18.1.2021
Teemme parhaillaan laajan selvityksen Väyläviraston tarjoamien tietoaineistojen hyödyntämisestä. Selvitykseen liittyvä käyttäjäkysely on auki 18.1. - 22.2.2021. Vastaa ja vaikuta väylätietojen tulevaisuuteen! Tästä linkistä pääset vastaamaan kyselyynTämä on ulkoinen linkki.

Lisätietoja selvityksestä löytyy täältä.

Vanhempia uutisia

 

Selaa avointa dataa