Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Väylävirasto

avoimen datan asiantuntija

Minna Huovinen

  • +358 29 534 3215

Tiedustelut paikkatietoaineistoista ja häiriöilmoitukset

[email protected]

Tiedustelut aineistonvälityksistä (AVA-palvelu)

[email protected]

Ajankohtaista Väyläviraston avoimessa datassa

Kuva kädestä joka ojentaa tietoaineistoja

28.11.2022
Väyläviraston vanhat WMS- ja WFS-rajapinnat poistuvat käytöstä 31.1.2023 alkaen. Uusien avoimien WMS- ja WFS-rajapintojen tiedot löytyvät Rajapinnat-sivulta.

10.11.2022
Väylävirasto on julkaissut tieosoitetyökalun kaikkien käyttöön. Tieosoitetyökalu on QGIS:n päälle rakennettu lisäosa, joka mahdollistaa monipuoliset hakutoiminnot tie- ja katuosoitteella. Saat tieosoitteen sekä muita tien ominaisuuksia näkyviin helposti karttaa klikkaamalla. Voit myös tarkastella tieosoia, hakea kohteita tieosoitevälillä sekä hakea sijainnin koordinaatilla. Tieosoitevälin ajoratojen osoitetiedot saa talletettua tiedostona taulukkolaskentaohjelmiin viemiseksi.

Työkalu löytyy ensisijaisesti QGIS:n työkaluvalikosta. Lähdekoodit löytyy Väyläviraston GitHubista täältä. 

8.11.2022
Väyläviraston uudet avoimet WFS- ja WMS-rajapintaosoitteet ovat tuotantokäytössä. Ajantasaisin aineisto löytyy uusista rajapinnoista. Uusien rajapintojen osoitteet löytyvät Rajapinnat-sivulta.

29.9.2022
Rautateiden ja teiden meluaineistoja vuodelta 2022 on julkaistu avoimeen dataan. Käy tutustumassa tietoihin avoimien rajapintojen ja Lataus- ja katselupalvelunTämä on ulkoinen linkki kautta.

29.9.2022
​​TieVelhon tiestötietoja on julkaistu avoimeen dataan. Käy tutustumassa tietoihin avoimien rajapintojen ja Lataus- ja katselupalvelunTämä on ulkoinen linkki kautta. ​​​​​​​​​​​​​​

23.6.2022
Historiatiedot tieosoiteverkosta (vuodesta 2009 lähtien) on julkaistu avoimena datana AVA-palvelun kautta.

Vanhempia uutisia