Yhteystiedot

Väylävirasto

avoimen datan asiantuntija

Minna Huovinen

  • +358 29 534 3215

Tiedustelut paikkatietoaineistoista ja häiriöilmoitukset

[email protected]

Ajankohtaista Väyläviraston avoimessa datassa

Kuva kädestä joka ojentaa tietoaineistoja

18.1.2021
Teemme parhaillaan laajan selvityksen Väyläviraston tarjoamien tietoaineistojen hyödyntämisestä. Selvitykseen liittyvä käyttäjäkysely on auki 18.1. - 22.2.2021. Vastaa ja vaikuta väylätietojen tulevaisuuteen! Tästä linkistä pääset vastaamaan kyselyynTämä on ulkoinen linkki.

Lisätietoja selvityksestä löytyy täältä.


16.11.2020

Lataus- ja katselupalveluun ja avoimiin rajapintoihin on lisätty 28 kpl uutta ratatietoaineistoa geoteknisistä kohteista, päällysrakenteista, rataverkon palveluista, hallinnollisista tiedoista ja liikkuvan kaluston valvontalaitteista.


21.10.2020

Kanavien sulut ja yleisiä vesiväyliä koskevat kiellot ja rajaukset on nyt lisätty INSPIRE-aineistoihin Lataus- ja katselupalvelussa sekä julkaistu avoimina rajapintoina


9.10.2020
Viitekehysmuuntimesta on julkaistu uusi versio. Vanha viitekehysmuunnin on vielä käytössä uuden rinnalla jonkin aikaa. Lisätietoja avointen rajapintojen kautta

5.10.2020
Moniraiteinen ratalinja-aineisto on nyt julkaistu avoimena datana Lataus- ja katselupalvelun sekä avointen rajapintojen kautta.

28.8.2020
Hanke- ja suunnitelmatiedot löytyvät nyt avoimena datana Lataus- ja katselupalvelun sekä avointen rajapintojen kautta. Julkaistuna löytyvät
sekä tiedot käynnissä olevista hankkeista että suunnittelukohteista.

13.7.2020
Joukkoliikenteen linjaukset "Vallu järjestelmän linja-autoreitit" -taso on poistettu Lataus- ja katselupalvelusta. ´Aineiston ylläpidosta vastaa nykyisin Traficom ja aineisto on ladattavissa täältä: http://developer.matka.fi/pages/en/vallu-data.php

1.7.2020
Ratainfratiedon hallintajärjestelmän tietovarastosta Ratkosta on julkaistu ensimmäiset omaisuuslajit avoimena datana. Radan merkki ja Tasoristeys sekä tasoristeysten alitasot Varoituslaitos, Merkki ja Kansi löytyvät nyt Lataus- ja katselupalvelusta sekä rajapinnoista.

29.6.2020
Suomen liikennemerkit on julkaistu avoimena QGIS-kuvakirjastona (SVG-vektorikuvina) GitHubissa (huom BETA-versio). Kokoelmissa ovat aiemmat ja uuden tieliikennelain myötä 1.6.2020 voimaantulleet merkit sekä näiden visualisoinnissa QGIS:ssä auttava prosessointiskripti. Liikennemerkit on nimetty ne yksilöivällä koodilla: tarkempaa tietoa kustakin merkistä saa Väyläviraston verkkosivuilta.

8.6.2020
INSPIRE-tietotuotteet on päivitetty. Liikenneverkot-tietotuote löytyy Lataus- ja katselupalvelusta sekä rajapintoina. Kanavien sulut ja rajoitusalueet ovat työn alla.

28.5.2020
Lataus- ja Katselupalvelun Tasoristeykset-tason kentät ”HUOMAUTUS”,”KANSILISAT” ja ”VARLAHUOM” on tyhjennetty.

Lataus- ja Katselupalveluun Ratapurkista tulevat Ratatiedot-teeman aineistot eivät enää päivity, mutta pysyvät toistaiseksi tarjolla. Työn alla on parhaillaan lisätä ratatietoja Ratko:sta. Täältä pääset lukemaan lisää Raid-e -hankkeesta, jossa kehitetään rataverkon kunnossapito- ja ylläpitojärjestelmää, jossa Ratko toimii ratakohteiden hallinnan tietovarastona.

19.5.2020
Avoimen datan verkkosivuja uudistettu. Yhdistetty mm. paikkatiedot-sivu avoimen datan sivun yhteyteen ja käyty sisältö läpi. Rajapintoihin liittyvä tieto löytyy nykyisin Rajapinnat alta.

16.4.2020
Poistetaan merikartoituksen aineistoja.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on eriyttänyt Väyläviraston paikkatietopalveluista sen vastuulla olevat merikartoituksen katselu- ja latauspalvelut.
Uudet osoitteet ja rajapintakutsut ovat muotoa:
https://julkinen.traficom.fi/oskari/
https://julkinen.traficom.fi/inspirepalvelu/avoin/wms?request=getcapabilities

Syvyysmittausaineistojen tiedostopaketit ovat edelleen ladattavissa Väyläviraston aineistovälitysalustan kautta.

Palvelut löytyvät jatkossa myös kansallisesta paikkatietoikkunasta ja metatiedot vastaavasti paikkatietohakemistosta. Siirtymäkauden aikana tiedoissa voi esiintyä joitain epätäsmällisyyksiä.

Lisätietoa merikartoituksen paikkatietopalveluista löytyy Liikenne- ja viestintäviraston verkkosivuilta:
https://traficom.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/paikkatietoaineistot

Mahdolliset kyselyt pyydämme osoittamaan sähköpostiin:  [email protected]
 

Vanhempia uutisia

 

Selaa avointa dataa