Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Pirkanmaan ELY-keskus

Projektipäällikkö

Veli-Pekka Pelttari

  • 0295 022821

Oriveden kaupunki

Tekninen johtaja

Matti Vesava

  • 040 133 9247

Valtatie 9 parantaminen, Oriveden eritasoliittymä ja ohituskaista

Tiehanke Valmistunut Pirkanmaa

Kumpaankin suuntaan vilkasta liikennettä. Uutta mustaa asfalttia ja taustalla uusittu kevyen liikenteen silta.

​​​​​​​Toukokuussa 2022 Orivedellä käynnistynyt valtatie 9 parantaminen Oriveden eritasoliittymän ja nykyisen ohituskaistan kohdalla on valmistunut. Parantamistöissä ohituskaistalle rakennettiin keskikaide, parannettiin eritasoliittymää ja uusittiin kevyen liikenteen silta.

Oriveden eritasoliittymän ohituskaistalle rakennettiin vuonna 2022 keskikaide parantamaan valtatie 9 liikenneturvallisuutta. Liikenteen sujuvuuden parantamiseksi myös eritasoliittymän ramppien linjauksia parannettiin hieman.

Meluhaittoja vähentämään valtatie 9:n varteen valtatien pohjoispuolelle sekä valtatie 9:n ja kantatie 58:n väliselle rampille rakennettiin meluseinä- ja meluvalleja. Pohjoiskaarelle nykyiseltä linja-autopysäkiltä pohjoisen Oriahteen suuntaan rakennettiin jalankulku- ja pyörätie.

Oriveden kaupungin omistaman koulun ja jäähallin kohdalla sijaitseva jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttämä valtatie 9:n ylitse kulkeva silta uusittiin nykyiselle paikalleen jännitettynä teräsbetonisiltana.

Ohituskaistan kohdalta poistettiin yksityistieliittymät. Lisäksi tievalaistus uusittiin ja riista-aitaa uusittiin ja kunnostettiin.

Eritasoliittymän parannustyöt valtatie 9:llä valmistuivat elokuussa 2023.

​​​​​​​​​​​​​​

Eritasoliittymän parantamisesta Oriveden kaupungin sivulla

18.8.2023 https://orivesi.fi/paltanmaen-ylikulkukaytava-avautuu-perjantaina-18-8/

4.7.2023 https://orivesi.fi/valtatie-9n-rampin-alue-valmistuu-heinakuun-alkuun-ylikulkukaytava-suljetaan-valiaikaisesti-5-6-alkaen/

21.12.2022 https://orivesi.fi/paltanmaen-ylikulkukaytava-avataan-tammikuussa-viikolla-2/  ​​​​​​​

Lehdistötiedotteet

19.4.2022  Paltanmäen jalankulku- ja pyöräilysillan uusiminen aiheuttaa muutoksia valtatieliikenteelle, jalankulkuun ja pyöräilyyn

14.3.2022  Valtatie 9:llä käynnistyy Oriveden eritasoliittymän ja ohituskaistan rakentaminen


​​​​​​​