Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Pirkanmaan ELY-keskus

Projektipäällikkö

Heikki Koski

  • 0295 036 251

Oriveden kaupunki

Tekninen johtaja

Matti Vesava

  • 040 133 9247

Valtatie 9 parantaminen, Oriveden eritasoliittymä ja ohituskaista

Tiehanke Käynnissä Pirkanmaa

Kuorma-auto lähestymässä Oriveden keskustan risteysaluetta.

Alkuvuodesta 2022 Orivedellä käynnistyy valtatie 9 parantaminen Oriveden eritasoliittymän kohdalla ja nykyisen ohituskaistan noin 1,7 kilometrin pituisella alueella.  Ohituskaistalle rakennetaan keskikaide. Eritasoliittymää parannetaan ja kevyen liikenteen silta uusitaan.

Nykyiselle Oriveden ohituskaistalle rakennetaan keskikaide parantamaan valtatie 9 liikenneturvallisuutta. Liikenteen sujuvuuden parantamiseksi myös eritasoliittymän ramppien linjauksia parannetaan hieman.

Meluhaittojen vähentämiseksi valtatie 9:n varteen valtatien pohjoispuolelle sekä valtatie 9:n ja kantatie 58:n väliselle rampille rakennetaan meluseinä- ja meluvalleja. Jalankulku- ja pyörätie rakennetaan Pohjoiskaarelle nykyiseltä linja-autopysäkiltä pohjoisen Oriahteen suuntaan. Oriveden kaupungin omistaman koulun ja jäähallin kohdalla sijaitseva jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttämä valtatie 9:n yli kulkeva silta uusitaan nykyiselle paikalleen jännitettynä teräsbetonisiltana.

Ohituskaistan kohdalta poistetaan yksityistieliittymät. Lisäksi tievalaistus ja riista-aidat uusitaan.

Ajankohtaista

Tietyöt käynnistyivät huhtikuun alussa puuston poistolla.  Työt valmistuvat vuoden loppuun mennessä.
​​​​​​​

Lehdistötiedotteet

19.4.2022  Paltanmäen jalankulku- ja pyöräilysillan uusiminen aiheuttaa muutoksia valtatieliikenteelle, jalankulkuun ja pyöräilyyn

14.3.2022  Valtatie 9:llä käynnistyy Oriveden eritasoliittymän ja ohituskaistan rakentaminen


​​​​​​​Suunnitelma-aineistoa