Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Väylävirasto

avoimen datan asiantuntija

Minna Huovinen

  • +358 29 534 3215

Tiedustelut paikkatietoaineistoista ja häiriöilmoitukset

[email protected]

Tiedustelut aineistonvälityksistä (AVA-palvelu)

[email protected]

Avoin lähdekoodi

Monet Väyläviraston tuottamat sovellukset ovat avointa lähdekoodia, ja ne on julkaistu GitHub-palvelussa.

Väyläviraston avoimet rajapinnat

Väyläviraston tavoitteena on tehdä avoimen datan hyödyntämisestä helppoa. Tälle sivulle on koottu hyödyllistä tietoa avoimista rajapinnoista ja avoimesta lähdekoodista.

Väyläviraston avoimien rajapintojen kautta on saatavilla tie-, rata- ja vesiväyläverkkoon liittyviä paikkatietoaineistoja. Aineistot ovat samat, jotka ovat katseltavissa myös Suomen Väylät -karttapalvelusta (Siirry Suomen Väylät -karttapalveluun). Aineistot päivittyvät viikoittain lähdejärjestelmistä. 


Kaikkien avointen tietoaineistojen metatiedot (käyttöehdot, päivittyminen, tietosisällön kuvaus) pyritään kuvaamaan mahdollisimman kattavasti Paikkatietohakemistossa ja avoindata.fi -palvelussa.

 

Väyläviraston avoimen datan käyttövideo

Videossa esitellään Väyläviraston avoimen datan kokoavaa karttapalvelua Suomen Väyliä sekä avoimien rajapintojen hyödyntämistä QGIS-ohjelmistolla.

Rajapintojen käyttö

Rajapintapalvelujen käyttö edellyttää että käytössä on ohjelmisto, joka tekee pyynnöt Väyläviraston rajapintoihin. Käytännössä yhteyden voi ottaa paikkatieto-ohjelmistolla tai itse ohjelmoidulla sovelluksella.

Kartta-aineistojen lataus rajapinnasta URL-osoitteen avulla

Jos Väyläviraston avoimia aineistoja on tarpeellista tarkastella esimerkiksi taulukkomuodossa, niitä voi ladata rajapinnasta URL-osoitteen avulla, ohje pdf-muodossa.

Rajapintaosoitteet