Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

Pirkanmaan ELY-keskus

projektipäällikkö

Veli-Pekka Pelttari

  • 0295 022821

Valtatie 9 Yliskylä-Oritupa

Tiehanke Valmistunut Pirkanmaa

 

Tiesuunnitelma valtatie 9:n parantamiseksi välillä Yliskylä–Oritupa on hyväksytty ja lainvoimainen. Suunnitelma sisältää keskikaiteellisten ohituskaistojen rakentamisen.

Rekka ja auto kulkevat suunnitteluosuudella.

Yliskyläntien, eli maantien 3241, ja Orituvan liikennepalveluaseman välille on suunniteltu keskikaiteellinen ohituskaistapari. Tiesuunnitelman tarkoituksena on parantaa valtatie 9:n liikenneturvallisuutta, sujuvuutta ja liittymien toimivuutta.

Ohituskaistaosuudella yksityisteiden liittymät katkaistaan ja valtatien rinnalle rakennetaan korvaavat yksityistiejärjestelyt. Valaistus ja riista-aita uusitaan. Yliskyläntien ja Viitapohjanraitin liittymää parannetaan lisäämällä liittymään vasemmalle ja oikealle kääntyvien kaistat. Oriveden aseman suuntaan säilytetään Yliskyläntien suuntaan ajavien oikealle kääntymiskaista. 

Orituvan liittymää parannetaan rakentamalla Oriveden suuntaan kulkeville vasemmalle kääntymiskaista. Tampereen suunnan oikealle kääntymiskaistaa parannetaan.

Rakentaminen on aloitettu syksyllä 2020. Keskikaiteellinen ohituskaistapari ja yksityistiet avataan liikenteelle syksyllä 2021.