Yhteystiedot

Keski-Suomen ELY-keskus

Projektipäällikkö

Petri Teerimäki

  • 0295 024 008
  • etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Ramboll Finland Oy

Projektipäällikkö

Timo Laurinmäki

  • 040 751 3824
  • etunimi.sukunimi@ramboll.fi

Maantien 6450 (Sumiaistentie) kevyen liikenteen väylä, Äänekoski, tiesuunnitelma

Hankekuvaus

Äänekosken kaupunki on esittänyt kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen järjestelyjen parantamista maankäytön järjestelyjen johdosta. Hanke sisältää kevyen liikenteen väylän suunnittelun maantien 6450 (Sumiaistentie) varteen Suolahden taajamassa välille Äänekoskentie - Keiteleentie (noin 650 metrin matkalla) sekä Sumiaistentien/Äänekoskentien liittymän siirtämisen voimassa olevan asemakaavan mukaiseen paikkaan ja tarvittavat bussipysäkkijärjestelyt hankealueella.  Sumiaistentiellä ei ole tällä hetkellä kyseisellä osuudella kevyen liikenteen väylää. Suunnitelman tavoitteena on kevyen liikenteen olosuhteiden ja liikenneturvallisuuden parantaminen.

Suunnitelmatilanne

Tiesuunnitelman laadinta on käynnistynyt kesä-heinäkuun vaihteessa 2019. Tiesuunnitelmaa laaditaan yhteistyössä Äänekosken kaupungin kanssa ja sitä laatii konsulttina Ramboll Finland Oy. Tiesuunnitelmaluonnoksia tullaan esittelemään yleisölle, asianosaisille ja kaikille asiasta kiinnostuneille syksyllä 2019. Yleisötilaisuudesta kuulutetaan sanomalehdessä.

Tiesuunnitelman hyväksymisprosessin jälkeen suunnittelu jatkuu rakennussuunnitelman laadinnalla, se ajoittuu talvelle 2019-2020.

Toteutus

Suunnitelman toteuttamiselle ei ole osoitettu rahoitusta, joten toteutumisaikataulu ei ole tiedossa.

 

 

reaktionapit
Sivu päivitetty 07.10.2019