Hyppää sisältöön

Liikennejärjestelyt

Tälle sivulle päivitetään kaikki hankkeen ajankohtaiset liikennejärjestelyt karttoineen. 15.8.2022 alkaneet liikennejärjestelyt Turun ja Helsingin välisessä junaliikenteessä löytyvät erilliseltä alasivulta. 

Koulukadun alikulkusillan purkutöistä koituu tilapäisiä liikennejärjestelyjä vuoteen 2025 asti
Koulukadun alikulkusilta puretaan vaiheittain alkaen heinäkuussa 2023. Sillan purkutöistä koituu liikennejärjestelyjä ajoneuvoliikenteelle, jalankulkijoille ja pyöräilijöille vuoteen 2025 asti. 

Purkutyöt ja rakentaminen tehdään vaiheittain.

  • Eteläinen puolikas sillasta uusitaan kesään 2024 mennessä, ja pohjoinen puolikas sillasta uusitaan syksyyn 2025 mennessä. Purkutyöt alkavat heinäkuun 2023 loppuun mennessä.
  • Rakentamistöiden aikana tehdään liikennejärjestelyjä, jolloin osa Koulukadun ajokaistoista sekä nykyinen jalankulun- ja pyöräilynväylä ovat ajoittain pois käytöstä vuosien 2023–2025 aikana. 
  • Ruuhkien välttämiseksi autoilijoita suositellaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä Koulukadun sijaan rakentamistöiden aikana.

 

Aurajoen varrella jalankulun ja pyöräilyn reittien muutoksia kesään 2024 asti
Uudet jalankulun ja pyöräilyn reitit ovat käytössä kesään 2024 asti lukuun ottamatta nykyisen ratasillan ja Raunistulan sillan väyliä. Jalankulun ja pyöräilyn reitti siirtyy nykyiseltä ratasillalta Raunistulan työsillalle vuoden 2023 alussa, kun ratasillan purkaminen alkaa. Raunistulan työsillalta jalankulku ja pyöräily ohjataan uudelle Raunistulan jalankulun ja pyöräilyn sillalle syksyllä 2023, kun silta on valmis.

Helsinginkadun viereinen Kairispolku on suljettu välillä Pispalantie–Assistentinkatu uuden alikulkusillan valmistumiseen asti. Jalankulun ja pyöräilyn kiertoreitti kulkee Nummenrannassa Helsinginkadun, Aurajoenrannan ulkoilupolun sekä rautatien myötäisesti.

Kartta jalankulun ja pyöräilyn reiteistä Aurajoen varrella. Kairispolku on suljettu välillä Pispalantie-Assistentinkatu, ja Jalankulun ja pyöräilyn kiertoreitti kulkee Nummenrannassa Helsinginkadun, Aurajoenrannan ulkoilupolun sekä rautatien myötäisesti.

 


Turun ratapihalla väliaikaisia liikennejärjestelyjä 22.5. alkaen
Turun ratapihan autojuna-asema siirretään Logomon puolelle 21. toukokuuta. Ajoneuvoliikenne käyttää 22. toukokuuta alkaen väliaikaista autojuna-asemaa. Osa Toijalan suunnasta saapuvista junista saapuu väliaikaiselle matkustajalaiturille Logomon puolelle. 

 

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan unionin mielipidettä.