Hyppää sisältöön

Vammalan liikennepaikka, ratasuunnitelma, Sastamala

Hankkeen tavoitteet

Suunnitelman tavoitteena on parantaa henkilöliikenteen turvallisuutta ja palvelutasoa poistamalla Vammalan liikennepaikan laituripolku ja osoittamalla esteetön kulku välilaiturille uuden rakennettavan alikulkuyhteyden kautta.

Suunnittelun aloitus

Väylävirasto julkaisi aloituskuulutuksen suunnittelun aloittamisesta ja maastotutkimusten käynnistämisestä 20.12.2022 Väyläviraston verkkosivuilla osoitteessa www.vayla.fi/kuulutukset.

Kuulutus julkaistiin myös Tyrvään Sanomat ja Alueviesti -lehdissä 21.12.2022.

Aloituskuulutus löytyy oheisen linkin takaa. 

Rataverkon haltijalla on oikeus tehdä suunnittelualueeseen kuuluvalla kiinteistöllä suunnitteluun liittyviä mittauksia, maaperätutkimuksia ja muita valmistelevia toimenpiteitä (ratalaki 9 §).

Suunnittelun edetessä tullaan myöhemmin erikseen ilmoitettavalla tavalla varaamaan tilaisuus mielipiteen ilmaisemiseen suunnitelmasta. Valmistuttuaan suunnitelma asetetaan yleisesti nähtäville, jolloin asianosaisilla on mahdollisuus tehdä kirjallinen muistutus suunnitelmasta (ratalaki 22 §).

Ajankohtaista

Hankeorganisaatio julkaisi kuntatiedotteen suunnittelun ja rakentamisen tilasta 17.5.2023. Sastamala kuntatiedote -linkki.