Hyppää sisältöön

Hankehaku

Väylävirasto vastaa valtion väyläverkon kehittämisestä. Hankehausta löytyvät ne suunnitteilla, käynnissä ja valmistuneet Väyläviraston kehittämishankkeet sekä ELY-keskusten vastuulla olevat tiehankkeet, joilla on omat verkkosivut. 
Käynnissä olevilla hankkeilla tarkoitetaan toteutuspäätöksen saaneita hankkeita. Kaikki käynnissä olevat hankkeet eivät vielä ole rakentamisvaiheessa.
Muista suunnitteilla olevista hankkeista löytyy tietoa myös Suunnittelukohteiden tiedot -osiosta.

Voit hakea hankkeita vaiheen (suunnitteilla, käynnissä, valmistunut), väylämuodon, alueen tai kaikkien edellä mainittujen yhdistelmällä.

Haku toimii siten, että hakuehdot eivät sulje toisiaan pois. Tähän on poikkeuksena aluetta koskeva hakuehto. Jos olet valinnut alueen (maakunta), haku näyttää vain valitun alueen hankkeet.

Voit hakea hankkeita myös vapaasanahaulla. Kirjoita kenttään esimerkiksi paikkakunnan tai hankkeen nimi, jota olet etsimässä.

Jos haluat listauksen kaikista hankkeista, jätä valinnat tyhjäksi ja paina "Hae"

Väylä Hankehaku
Hankkeen vaihe
Hanke
Alue
16 tulokset
Ei tuloksia
Sivut: 1   2  
true

Valtatien 6 muuttaminen moottoriliikennetieksi rinnakkaistiejärjestelyineen välillä Selkäharju-Mansikkala, Lappeenranta ja Imatra

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus laatii parhaillaan tiesuunnitelmaa valtatien 6 muuttamiseksi moottoriliikennetieksi välille Selkäharju - Mansikkala, Lappeenrannan ja Imatran
Tiehanke Etelä-Karjala Suunnitteilla

Valtatien 6 ja maanteiden 4012 ja 4015 liittymän sekä maantien 4012 parantaminen, Parikkala

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on laatinut tiesuunnitelman valtatien 6 ja maanteiden 4012 ja 4015 liittymän sekä maantien 4012 (Kolmikannantie) parantamiseksi Parikkalan kunnan alueella. Maantie 4012 johtaa muun muassa Parikkalan rajanylityspaikalle. Hanke on osa CBC 2014-2020 Kaakkois-Suomi - Venäjä -ohjelmaa.
Tiehanke Etelä-Karjala Suunnitteilla

Maantien 14866 Kyläniemen lossin korvaaminen sillalla, Ruokolahti ja Taipalsaari

Yleissuunnitelma Kyläniemen lossin korvaamisesta sillalla on liittynyt valtion liikennehallinnon lauttapaikkojen kehittämiseen, jossa on pyritty valtiolle kohdistuvien vuotuisten käyttökustannusten v
Tiehanke Etelä-Karjala Suunnitteilla

Valtatie 13 Lappeenranta-Nuijamaa

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on laatinut yleissuunnitelman valtatien 13 (Nuijamaantie) parantamisesta välillä Lappeenranta–Nuijamaa. Suunnitelma ja samanaikainen alueen kaavoitustyö on laadittu yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa. Valtatie 13 parannetaan nykyisellä paikallaan korkealuokkaiseksi nelikaistaiseksi valtatieksi.
Tiehanke Etelä-Karjala Suunnitteilla

Valtatien 26 ja maantien 387 kehittäminen toiminnalliseksi tiepariksi Haminan ja Lappeenrannan välille, toimenpidesuunnitelma 2021

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on laatinut yhteistyössä hankealueen sidosryhmien kanssa toimenpidesuunnitelman tieparin Vt 26 ja Mt 387 muodostamasta liikennekäytävästä keväällä 2018 valmistuneen tieverkollisen selvityksen lähtökohtien ja hankkeelle asetettujen suunnitteluperusteiden mukaisesti.
Tiehanke Etelä-Karjala Suunnitteilla

Valtatie 6 Imatra-Joensuu

Valtatie 6 on tärkeä maan itärajan suuntainen päätieyhteys. Tiellä on suuri merkitys matkailun ja elinkeinoelämän sekä teollisuuden kuljetusreittiyhteyden lisäksi myös Itä-Suomen kaupunkien ja kuntien elinvoimaisuuteen sekä alueen yritysten toimintaan ja kilpailukykyyn.
Tiehanke Etelä-Karjala Pohjois-Karjala Suunnitteilla

Valtatie 14 Juva-Parikkala kehittämisselvitys

Kehittämisselvityksen tavoitteena on ollut palvelutasolähtöisesti tarkastella yhteysvälin merkitystä ja suunnitella tiejakson kehittämistoimenpiteitä pitkämatkaisen liikenteen ja kuljetusten kannalta ottaen huomioon paikallisen liikenteen ja maankäytön tarpeet.
Tiehanke Etelä-Karjala Etelä-Savo Suunnitteilla

Maantien 14748 (Ylijärventien) parantaminen soratienä hyödyntäen alueen sivukivivarantoja, Lappeenranta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on lähtenyt muodostamaan sorateiden parantamisen toimenpide-ohjelmaa vuonna 2021 valmistuneen merkitysluokitustyön ja sen yhteydessä laaditun 288 soratie-jaksoa koskeneen selvitystyön jatkoksi. Työskentelyn pohjalta on valittu kymmenen kohdetta jatkotarkasteluihin mahdollisia tulevia lähiajan parantamistarpeita varten. Kasarin maantie 14748 (Ylijärventie) on yksi näistä kohteista.
Tiehanke Etelä-Karjala Suunnitteilla

Maantien 14784 (Mantereentie) parantaminen Kutilan taipaleen kohdalla, Taipalsaari

Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Taipalsaaren kunta ja Lappeenrannan kaupunki laativat esiselvitystä Maantien 14784 parantamisesta liittyen Kutilan kanavahankkeeseen. Hankkeessa pyritään selvittämään maantien 14784 optimi linjaus ja uuden rakennettavan sillan paikka suunnitellun Kutilan kanavan yli.
Tiehanke Etelä-Karjala Suunnitteilla

Kantatien 62 parantaminen Käyhkään kanavan kohdalla, Ruokolahti

Muutos koskee noin 1,5 kilometrin pituista osaa Käyhkään kanavan kohdalla. Tavoitteena on parantaa kantatien sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta muuttamalla tien linjausta ja suunnittelemalla uusi silta. Tielinjauksen muuttamisella mahdollistetaan myös sillan alikulkukorkeuden nostaminen. Lisäksi suunnitelmassa järjestellään yksityisteiden liittymiä.
Tiehanke Etelä-Karjala Suunnitteilla

Maantien 14928 parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen väylä välille Änkiläntie - Pitkäjärventie, Simpele, Rautjärvi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on aloittanut laatimaan tiesuunnitelmaa yhteistyössä Rautjärven kunnan kanssa. Hankkeen tavoitteena on maantien 14928 parantaminen rakentamalla kevyen liikenteen yhteys välille Änkiläntie – Pitkäjärventie Simpeleen taajamassa, Rautjärven kunnan alueella.
Tiehanke Etelä-Karjala Suunnitteilla

Maantien 380 parantaminen rakentamalla jalankulku- ja pyöräilyväylä välille Iitiä - Juuresaho, Lappeenranta ja Lemi

Hankkeen tavoitteena on parantaa tieosan kevyen liikenteen yhteystarpeita ja liikenneturvallisuutta sekä liittää jatkossa Lemin kuntakeskus ja Kuukanniemen alue osaksi Etelä-Karjalan pyöräilyreittiä.
Tiehanke Etelä-Karjala Suunnitteilla

Valtatien 26 parantaminen välillä Pyhältö-Lankila-Kurvila-Heimala-Taavetintie, Hamina, Kouvola, Luumäki, tiesuunnitelma

Väylävirasto on myöntänyt Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle hankekohteen "Valtatien 26 kiireellisimmät toimenpiteet" -tiesuunnitelmien laadintaan vuosille 2022-2024 keskitetyn suunnitteluohjelman mukaisen rahoitusosuuden suuruudeltaan 300 000 €.
Tiehanke Kymenlaakso Etelä-Karjala Suunnitteilla

Valtatie 13 Mikkeli-Lappeenranta

Valtatie 13 on tärkeä maan poikki kulkeva tieyhteys Kokkolasta Jyväskylän ja Mikkelin kautta Lappeenrantaan ja edelleen itärajalle vilkkaimmille rajanylityspaikoille. Tiellä on suuri merkitys myös lähialueiden kuntien elinvoimaisuuteen sekä alueen yritysten toimintaan ja kilpailukykyyn.
Tiehanke Etelä-Karjala Suunnitteilla

Maantien 14871 parantaminen rakentamalla jalankulku- ja pyöräilyväylä välille Rantaportintie – mt 4062 liittymä, Imatra ja Ruokolahti

Kaljaniemen maantien 14871 varteen (tieosuus Patotie – Kaljaniementie) esitetään alustavasti rakennettavaksi pääosin erillistä, maantiestä välialueella erotettua, jalankulku- ja pyöräilyväylää noin 4,1 km:n matkalle välille Rantaportintie (Stora Enson Imatran tehtaiden katuliittymä) – mt 4062 (Ukonsalmentien) liittymä Imatran kaupungin ja Ruokolahden kunnan alueella. Lisäksi hankekohteessa esitetään tehtäväksi pieniä liikenneturvallisuutta parantavia toimenpiteitä.
Tiehanke Etelä-Karjala Suunnitteilla
Sivut: 1   2