Hyppää sisältöön

Väylänpidon perussuunnitelma julkaistu

Julkaistu 24.3.2022

Väylänpidon perussuunnitelma kuvaa, kuinka perusväylänpidon määrärahat kohdennetaan väylien palvelutason ja tavoitteiden saavuttamiseksi. Suunnittelu tehdään pääasiassa yhdelle vuodelle ja alustavana nelivuotiskaudelle 2025 asti.

Koko valtion väyläverkon hoito, korjaus, liikenteen palvelut ja pienimuotoinen parantaminen kuvataan nyt julkaistussa väylänpidon perussuunnitelmassa. Väylänpidon onnistumista seurataan tunnusluvuilla, jotka liittyvät väyläverkon palvelukykyyn ja laatuun, matka- ja kuljetusketjujen toimivuuteen, väylien kuntoon sekä liikenneturvallisuuteen.

Investoinnit puolestaan kuvataan aiemmin tämä vuonna julkaistussa investointiohjelmassa. Investointiohjelma sisältää väyläverkon kehittämishankkeiden lisäksi myös suurimmat perusväylänpidon rahoituksella toteutettavat parantamishankkeet.

Väylänpidon perussuunnitelma toimeenpanee osaltaan valtakunnallista 12-vuotista liikennejärjestelmäsuunnitelmaa. Suunnitelma pohjautuu liikenneverkon strategiseen tilannekuvaan, jota liikenne- ja viestintävirasto Traficom päivittää. Perussuunnitelma toimii myös väyläomaisuuden hallinnan tukena.

Lue myös: 

Pääjohtaja Wihlman: Venäjän hyökkäys Ukrainaan tuo epävarmuutta myös infra-alalle

Tierekisteri siirtyy historiaan - tervetuloa Tievelho

Infra mahdollistaa alueellisen junaliikenteen kehittämisen kohtuullisilla investoinneilla

Sisääntulourakoilla helpotetaan uusien urakoitsijoiden pääsyä ratamarkkinoille

Rautatieasemien lähialuekartat on uudistettu


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta