Hyppää sisältöön

Juhannuksena tehdään mittavat määrät ratatöitä

Julkaistu 16.06.2020

Juhannuksena tehdään perinteisesti ratatöitä, koska junaliikenne hiljenee tuolloin osin kokonaan. Pisimmät katkot ovat tänä vuonna rataosilla Helsinki-Turku, Luumäki-Imatra ja Tampere-Jyväskylä.

"Ratatöitä tehdään, jotta saamme parannettua rautatieliikenteen laatua muun muassa parantamalla täsmällisyyttä sekä turvallisuutta", kertoo rautatieliikenteen ohjauksen ja hallinnan asiantuntija Juha Kröger Väylävirastosta.

Ratatöiden ajankohdat on suunniteltu siten, että niistä aiheutuisi liikenteelle mahdollisimman vähän haittaa. Aina tähän ei päästä. Näissä tapauksissa töitä pyritään sijoittamaan ajankohtiin, jolloin liikennettä on vähänlaisesti. Tästä syystä ratatöitä tehdään perinteisesti erityisen paljon viikonloppuisin ja myös juhannuksena.

"Tänä vuonna juhannustöitä tehdään kolmella rataosalla. Katkot ovat pitkiä, mutta niiden aikana saadaan tehtyä hurjasti töitä", Kröger sanoo.

Juhannuksen 2020 ratatyöt

Helsinki-Turku -rataosan Kauklahti-Kirkkonummi -osuus on suljettuna liikenteeltä la 20.6. klo 02.10 - su 21.6. klo 08.10 välisen ajan. Tämän 30 tunnin totaalikatkon aiheuttaa Jorvaksen liikennepaikkatyöt. Työt sisältävät muun muassa alikulkusillan ja uusien korkeiden laitureiden rakentamista.

Luumäki-Imatra -rataosalla on juhannuksena Lappeenranta-Imatra -osuudella 40 tunnin liikennekatko pe 19.6. klo 19.00 - su 21.6. klo 11.00. Tuolloin junaliikenne siirretään uudelle ratalinjaukselle uuden Saimaan kanavan ratasillan käyttöönoton myötä. Lisäksi uuden ratalinjan kolmen kilometrin osuus Joutseno-Imatra -välillä otetaan käyttöön.

Tampere-Jyväskylä -rataosalla on peräti 60 tunnin liikennekatko pe 19.6. klo 01.00 - su 21.6. klo 13.00 välisenä aikana. Tuona aikana yhteensä kuudella sillalla tunkataan, vesieristetään ja uusitaan päällysrakenteita, tehdään louhintatöitä kahdessa tunnelissa ja uusitaan päällysrakenteita yhdessä tunnelissa. Näiden lisäksi rataosalla vaihdetaan vaihteita sekä tuetaan raiteita ja uusitaan kiskoja.

Tampereen seudun ratatöistä lisää alle olevilta sivuilta:

Lue myös aiempi tiedote, jossa kerrotaan merkittävimmistä vuoden 2020 ratatöistä: Ratatöitä tehdään tänä vuonna runsaasti eri puolilla Suomea.

Matkustajaliikenteen korvaavista kuljetuksista löytyy lisätietoa VR:n sivuilta.

Lisätietoja

Ratatöiden yhteensovittaminen
asiantuntija, rautatieliikenteen ohjaus ja hallinta Juha Kröger, p. 029 534 3853

Rantarata:
aluepäällikkö Erkki Mäkelä, p. 029 534 3822

Luumäki-Imatra:
projektipäällikkö Tommi Rosenvall, p. 029 534 3830

Tampere-Jyväskylä:
projektipäällikkö Terhi Haapaniemi, p. 029 534 3809

Kaikkien sähköpostit muotoa [email protected]

 

Liitteet

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.