Hyppää sisältöön

Siltatyö sulkee Viinikankadun juhannusviikolla

Julkaistu 10.06.2020

Vanha Viinikankadun ylittävä rautatiesilta (ns. Pinninkadun alikulkusilta) puretaan juhannuksen junaliikennekatkossa ja uusi silta siirretään paikoilleen. Sillan purku- ja siirtotöiden vuoksi Viinikankatu suljetaan kokonaan liikenteeltä Viinikan liittymän ja Ratapihankadun välillä. Tilapäinen liikennejärjestely alkaa keskiviikkona 17. kesäkuuta klo 9 ja päättyy tiistaiaamuna 23. kesäkuuta klo 6.

Nykyinen alikulkusilta korvataan uudella pidemmällä sillalla, joka mahdollistaa myöhemmin kaistojen lisäämisen ja alikulkukorkeuden kasvattamisen Viinikankadulla. Uusi silta on rakennettu talven ja kevään aikana nykyisen sillan eteläpuolelle ja se siirretään paikoilleen juhannuksen junaliikennekatkossa vanhan sillan purkamisen jälkeen.

Sillan siirron valmistelut edellyttävät Viinikankadun sulkemista liikenteeltä jo ennen junaliikenteen katkoa. Viinikankatu suljetaan sekä moottoriajoneuvo- että jalankulku- ja polkupyöräliikenteeltä keskiviikkona 17. kesäkuuta klo 9 alkaen. Kadun sulkeminen koskee Viinikankatua välillä Viinikan liittymä–Salhojankatu. Moottoriajoneuvoliikenne työalueelle ja sen välittömään läheisyyteen estetään jo kauempaa sulkemalla Viinikankatu väliltä Salhojankatu–Ratapihankatu Kalevan suunnasta ajettaessa. Lisäksi suljetaan Ratapihankatu väliltä Kanslerinrinne–Viinikankatu ajettaessa Tammelan suunnasta, kielletään kääntyminen Kanslerinrinteelle Kalevantieltä molemmista ajosuunnista ja suljetaan ajoyhteys Järvesivuntielle Viinikankadulta. Kulku kiinteistöihin sallitaan erillisillä järjestelyillä. Kiertoreitit valtateille opastetaan maastossa.

Siltatyömaan läpi ei pääse myöskään jalkaisin tai pyörällä. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä ovat Naulakadun ja Järvensivutien alikäytävät. Jalankulku- ja pyöräliikenteen kiertoreitit on esitetty karttaopasteissa sulkukohdissa.

Tampere–Jyväskylä-rataosuudella alkaa junaliikenteen katko perjantaiyönä 19. kesäkuuta, joka kestää 60 tuntia. Junaliikenteen katkon aikana puretaan ensin radan sähkörakenteet sekä rata uuden sillan vaatimalta alueelta. Tämän jälkeen puretaan vanha silta ja sen maatuissa olevat kivet, jotka hyödynnetään myös uudessa sillassa. Sillan siirtoa varten rakennetaan valmiiksi siirtoradat, joita pitkin uuden sillan siirto paikoilleen tapahtuu lauantaina. Sillan siirron jälkeen rakennetaan rata sekä radan sähköistys uudelleen ja varmistetaan radan turvalaitteiden toimivuus ennen radan luovuttamista liikenteelle sunnuntaiaamuna.

Sillan siirron jälkeen katualueella olevat rakenteet puretaan ja katu palautetaan liikennöitävään kuntoon. Viinikankatu avataan liikenteelle taas sillan siirron jälkeen tiistaiaamuna 23. kesäkuuta klo 6.

Pitkää junaliikenteen katkoa hyödynnetään myös muissa ratatöissä Tampere–Jyväskylä-välillä. Näitä ratatöitä ovat: Tampereen Järvensivulla sijaitsevien alikäytävien uusiminen, vaihteenvaihto Jämsänkoskella, Matomäen, Lahdenvuoren ja Sahinmäen tunnelien korjaustyöt Jyväskylässä, Uusi-Pitkälän alikulkusillan uusiminen Muuramessa sekä Jyväskylän Hämeensillan alikulkusillan ja Tervalan alikulkusillan korjaustyöt. Lisäksi juhannuksena tehdään raiteen tuentatöitä ja kiskonvaihtoa.

Lisätietoja antaa:

Väylävirasto, projektipäällikkö Terhi Haapaniemi, p. 029 534 3809, [email protected] (ratatyöt)
Tampereen kaupunki, rakennuttamispäällikkö Petri Kantola, p. 050 364 6095, [email protected] (katuliikenne)

Hankkeen verkkosivut

Liitteet

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.