Hyppää sisältöön

Vt 4 liittymien parantaminen Simossa: Ranuantien eritasoliittymän rakentaminen on käynnistynyt

Julkaistu 18.10.2021 7.00

 

Väyläviraston Simon taajaman eteläpuolella olevan Ranuantien eritasoliittymän rakentamistyöt ovat käynnistyneet. Työ on aloitettu rakennettavan alueen puuston poistolla. Urakassa toteutetaan kokonaan uusi eritasoliittymä Ranuantien liittymän kohdalle. Urakoitsijana toimii GRK Infra Oy. Urakka valmistuu syksyyn 2023 mennessä. Urakkahinta on noin 9,6 M€.

Väyläviraston projektipäällikkö Keijo Heikkilän mukaan Ranuantien eritasoliittymä parantaa merkittävästi risteyksen liikenneturvallisuutta ja elinkeinoelämän kuljetusten sujuvuutta. Ranuantien risteyksen kautta kulkee merkittävä määrä Kemi-Tornio-alueen tehtaiden kuljetuksista.

– Tämä nelihaaraliittymä on vilkas ja onnettomuusaltis. Ranuan suunnasta tuleva raskas liikenne tulee rautatiesillalta melko jyrkkää mäkeä suoraan valtatielle ja liukkaalla kelillä se voi aiheuttaa vaaratilanteita, Heikkilä kertoo.

Alkuvaiheessa rakennustyöt eivät juuri haittaa liikennettä, kertoo GRK Infra Oy:n työpäällikkö Jarkko Heiskanen. Suuremmat työnaikaiset liikennejärjestelyt tulevat käyttöön keväällä 2022.

alt=""

Kartta: Ranuantien eritasoliittymä

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa seuraavilta verkko- ja Facebook-sivuilta:

https://vayla.fi/vt4simo

https://www.facebook.com/vt4oulukemi/

Lisätietoja:

Keijo Heikkilä
Projektipäällikkö, Väylävirasto
Puh. 029 5343 582
[email protected]

Ranuantien eritasoliittymä on yksi valtion 4. lisätalousarvion kohteista vuodelle 2020. Vt 4 liittymien parantamiseen Simossa kuuluu lisäksi syksyllä 2021 valmistunut Karsikon liittymän rakentaminen sekä valmisteluvaiheessa oleva Simon taajaman kohdan rakentaminen.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta