Hyppää sisältöön

Valtatien 19 parantaminen Seinäjoen ja Lapuan välillä on loppusuoralla: nopeusrajoitusta nostetaan

Julkaistu 28.8.2023 10.12

 

Valtatietä 19 on levennetty Väyläviraston hankkeessa reilun parin vuoden ajan, ja nyt on edetty loppusuoralle. Uudet ohituskaistat avataan liikenteelle kahdessa vaiheessa niin, että Lapuan hankeosalla kaistat otetaan käyttöön 31.8. ja Seinäjoen päässä 14.9. Samalla nopeusrajoitus nousee ohituskaistojen kohdalla 100 kilometriin tunnissa. Hanke valmistuu aikataulussaan lokakuussa.

”Olemme rakentaneet tässä hankkeen ensimmäisessä vaiheessa kaksi ohituskaistaparia, jotka saadaan pian avattua liikenteelle. Uusien ohituskaistojen osuuksilla nopeusrajoitus voidaan nostaa turvallisesti sataan kilometriin tunnissa. Nopeusrajoituksen nosto palvelee esimerkiksi työmatkaliikenteen sujuvuutta”, kertoo projektipäällikkö Pasi Kivioja Väylävirastosta.

Valtatien 19 liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta parantavat myös uusi eritasoliittymä Muurimäen risteyksessä, Atrian eritasoliittymän parannus sekä kahden tasoliittymän porrastaminen.

Urakan aikana töitä on tehty Seinäjoen hankealueella Atrian eritasoliittymän ja Hipintien välisellä osuudella sekä Lapuan päässä Muurimäen eritasoliittymän ja Patruunatehtaantien välillä. Nopeusrajoitus nostetaan ensin Lapuan hankeosuudella, sillä Seinäjoen päässä havaittiin halkeamia nykyisessä päällysteessä. Halkeamat korjattiin perusteellisesti niin, että sekä päällyste että kantava kerros uusittiin. Työhön kului noin kaksi viikkoa.

Hanke on viimeistelyvaiheessa

Hanke on kokonaisuudessaan viimeistelyvaiheessa. Etenkin Lapuan päässä urakka on pitkällä, sillä viime viikolla vedettiin viimeiset pinta-asfaltit pyörätielle. Jäljellä on enää viherrakentamista. 

Seinäjoen päässä rakentajilla on työn alla vielä pinta-asfaltointia, ajoratamaalauksia sekä kaiteiden ja riista-aitojen asentamista. Myös Seinäjoen päässä tehdään jo viherrakentamisen kylvö- ja istutustöitä.

Toisen vaiheen tiesuunnittelu etenee

Hankkeen toisen vaiheen tiesuunnittelu on käynnissä ja koskee Seinäjoen Kivisaaren ja Atrian eritasoliittymän välistä osuutta sekä Hipinmäen ja Muurimäen välistä osuutta. Suunnittelusta vastaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Tiesuunnitelmien etenemistä kuvataan kahdelle erillisellä hankesivulla.

Lue lisää hankesivulta: https://vayla.fi/kt-67-ja-vt-19-parantaminen-valilla-kivisaari-atria 

Lue lisää hankesivulta: https://vayla.fi/vt-19-parantaminen-valilla-hipinmaki-muurimaki 

Lisätiedot
Pasi Kivioja, projektipäällikkö
Väylävirasto 
P. 029 534 3602 
[email protected]

Hankesivut: https://vayla.fi/vt-19-seinajoki-lapua-rakentaminen

Liitteet