Hyppää sisältöön

Ohjelmaan liittyvät tiedustelut

Tasoristeysturvallisuuden parantamishankkeeseen liittyvät tiedustelut voi osoittaa suoraan hanketiedottajille joko puhelimitse numeroon 040 637 9677 tai sähköpostilla [email protected].

Palvelu on auki arkipäivisin kello 8-16 ja puhelimessa on myös vastaajapalvelu. Muistathan ilmoittaa nimesi ja puhelinnumerosi, kun jätät viestin vastaajaan.

Lisätietoja tasoristeyksistä löydät myös Tasoristeykset-sivulta kohdasta Usein kysytyt kysymykset

Tasoristeysten poisto- ja parantamisohjelma 2018-2022

Liikenne- ja viestintäministeriö teki marraskuussa 2017 päätöksen tasoristeysturvallisuuden parantamisohjelmasta, minkä jälkeen Väylävirasto laati listan parannuskohteista. Vuosille 2018-2021 suunniteltu ohjelma sisälsi 65 kohdetta. Tämän listauksen nimeksi annettiin TOP65. Työn edetessä lista parannuskohteista on kasvanut tähän päivään saakka. Ohjelmaan otetaan mukaan kesken hankkeen muita hallinnollisesti sujuvasti toteutettavia ja matalakustanteisia tasoristeyksien poisto- ja parannuskohteita eri puolelta suomen valtion rataverkkoa. Vuoden 2021 lopussa parannettuja ja poistettuja tasoristeyksiä oli kirjattu ohjelmaan 195 kpl. Niiden toteuttamiseen on mennyt varoja 27 miljoonaa euroa. Nykyisellään ohjelmaa ja parannuskohteiden listaa käsitellään kokonaisuutena Tasoristeysohjelma.

Talvinen kuva tasoristeyksestä rataosalta Jyväskylä_Äänekoski.

Nykytila

Vuoden 2021 aikana on ohjelma taas kasvanut. Nykyisellään ohjelmassa on merkitty poistettavaksi tai parannettavaksi yli 193 tasoristeystä vuosien 2021-2022 aikana ja vuodelle 2023 on suunniteltuja toimenpiteitä 95 tasoristeykselle. Näiden toteuttamisen kustannusarvio on 35 miljoonaa euroa. Väyläviraston asettama tavoite nykyisellä rahoitusraamilla on poistaa keskimäärin 100 tasoristeystä vuodessa.


Parantamisohjelman tasoristeykset sijaitsevat ympäri valtion rataverkkoa (karttapalvelu alla).
 

Kohteet, joista laaditaan ratalain mukainen ratasuunnitelma löydät täältä.

Tasoristeysohjelman rata- ja tiesuunnitelmat

Lisätietoja tasoristeyksistä

Tasoristeysturvallisuuden parantamishankkeeseen liittyvät tiedustelut voi osoittaa suoraan hanketiedottajille joko puhelimitse numeroon 040 637 9677 tai sähköpostilla [email protected].

Palvelu on auki arkipäivisin kello 8–16 ja puhelimessa on myös vastaajapalvelu. Muistathan ilmoittaa nimesi ja puhelinnumerosi, kun jätät viestin vastaajaan.

Tarkempi tieto tasoristeysohjelman tasoristeyksistä löytyy Väyläviraston karttapalvelusta. Karttapalvelusta näkee, mitä toimenpiteitä kullekin ohjelmaan kuuluvalle tasoristeykselle on suunniteltu ja millä aikataululla työt pyritään tekemään.

Linkki Tasoristeys.fi -karttapalveluun


Näytä suurempi kartta  (toimii uusimmilla selaimilla) 

Tasoristeysohjeman hankekortti