Yhteystiedot

Digiroad-operaattori

  • 040 507 2301 (klo 9-16)
  • info@digiroad.fi

Pysäkkiasiat

  • pysakit@digiroad.fi

Digiroad-keskustelu

Digiroad-verkostolla on oma keskustelukanava Slackissa. Kanavalla on jo yli 260 keskustelijaa - tule sinäkin mukaan! 

Digiroad Twitterissä

Tilaa uutiskirje

Tilaa Digiroad-aineiston hyödyntäjien uutiskirje:

Digiroad - kansallinen tie- ja katuverkon tietojärjestelmä

Digiroad on avoin ja ilmainen, kansallinen tietojärjestelmä, johon on koottu koko Suomen tie- ja katuverkon keskilinjageometria sekä tärkeimmät ominaisuustiedot. Digiroad tarjoaa kattavan, yhtenäisen, digitaalisessa muodossa olevan liikenneverkon kuvauksen.

Digiroad on otettu käyttöön vuonna 2004, ja nykyään se mahdollistaa esimerkiksi erilaisten reitinsuunnittelu-, navigointi-, matkailu- ja liikennetelemaattisten palveluiden kehittämisen ja tuotteistamisen.

Digiroad-tietopalvelusta vastaa VäyläKunnat ja ELY-keskukset vastaavat tietojen ylläpidosta yhteistyössä Väylän kanssa.

Lakiin perustuvaa dataa

Digiroadin toiminta perustuu lakiin tie- ja katuverkon tietojärjestelmästä sekä valtioneuvoston asetukseen tie- ja katuverkon tietojärjestelmään tallennettavista ominaisuustiedosta (997/2003).

Väylä omistaa Digiroad-tietojärjestelmän ja vastaa sen toiminnasta, kehittämisestä ja tietojen luovuttamisesta Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksellä. Digiroad-operaattori toimii järjestelmän pääkäyttäjänä, ylläpitää aineistoa ja tukee eri osapuolia Digiroad-toiminnassa. Operaattoripalvelua hoitaa tällä hetkellä Sitowise Oy.

Aineiston ylläpitovastuut

Digiroadin sisältämien tietojen ylläpitovastuu on jaettu, jotta Digiroadissa olisi paras ja ajantasaisin tieto tie- ja katuverkosta. Tiedon ylläpitäjäorganisaatioita ovat Maanmittauslaitos, Väylä, kunnat ja TVV:t (toimivaltainen viranomainen, esim. HSL ja Föli). Lisäksi vuoden 2019 alusta asti ovat yksityistiekunnat ilmoittaneet yksityisteitä koskevat tiedot. Tarkemmat vastuut voit lukea aineiston ylläpitoasioiden etusivulta.

Tulevat tapahtumat

Maaliskuu Markkinawebinaari 31.3. kello 13-15. Lisää Skype-linkin sisältävä kalenterikutsu itsellesi tästä linkistä (linkki, josta latautuu iCalender-kalenterikutsu). Lisätietoa: https://vayla.fi/-/kutsu-digiroad-markkinawebinaariin-31-3 (linkki)
 

Huhtikuu Tieliikennelaki 2020 tietoiskut torstaisin kello 13-13.30 Skypen välityksellä.Tietoiskut tarjoilevat kattavan tietopaketin ylläpitosovelluksen uusista toiminnallisuuksista. Tietoiskut myös tallennetaan ja julkaistaan jälkikäteen Youtubessa. Lisää tapahtuma kalenteriisi tästä linkistä. (linkki, josta latauttuu iCalender-kalenterikutsu).
Teemat ilmoitetaan viikkoa ennen tietoiskua. Lisätietoa:
https://vayla.fi/-/digiroad-tietoiskuilla-perille-tieliikennelain-muutoksista-digiroad-yllapitoon (linkki)

Huhtikuu Aineistojulkaisu (2/2020)

Toukokuu Kuntaseminaari 15.5 kello 12-15.30, Tapahtuma pidetään etäyhteyden välityksellä. Lisää tapahtuma kalenteriisi tästä linkistä (linkki). Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Kesäkuu Aineistojulkaisu (3/2020)

Elokuu Aineistojulkaisu (4/2020)

Lokakuu Aineistojulkaisu (5/2020)

Joulukuu Aineistojulkaisu (6/2020)

reaktionapit
Sivu päivitetty 25.03.2020