Hyppää sisältöön

Vt 12 Tillola–Keltti: Valtatien pohjoispuolella kulkeva rinnakkaistie avataan liikenteelle kokonaisuudessaan

Julkaistu 14.11.2019

Valtatien 12 pohjoispuolella aikaisemmin kiertotienä toiminut tie (M1, ks. kartta) on nyt valmis ja se avataan liikenteelle kokonaisuudessaan pysyväksi rinnakkaistieksi maanantaina 18. marraskuuta.

– Rinnakkaistien avauduttua liikenteelle siirtyy kaikki hidas liikenne, kuten traktorit ja kevyt liikenne pois valtatieltä, mikä parantaa liikenteen joustavuutta ja turvallisuutta, sanoo Destian työpäällikkö Esa Juhantila.

Samalla suljetaan Kontjärvenpolulle ja Kontjärventielle valtatien rakentamisen aikana toimineet liittymät (ks. kartta). Vastaisuudessa liikenne näille teille kulkee KymiRingin eritasoliittymän tai Kontjärven risteyssillan kautta Kontjärventietä pitkin.

 

Lisätietoja 

Työpäällikkö Esa Juhantila Oy, Destia Oy, p. 0400 539 302
Projektipäällikkö Jetro Matilainen, Väylä, p. 050 505 1513

Hanke verkossa

Seuraa hanketta Facebookissa
Hankkeen Flickr-kuvia
Hankesivut – Väylä
Hankkeen tekijöiden vlogeja

Edit: Liitteenä olevassa kartassa lukee virheellisesti, että rinnakkaistie otetaan käyttöön 19.11., oikea päivämäärä on 18.11.

 

Liitteet

Vt 12 Tillola–Keltti

Vt 12 Tillola–Keltti -hankkeessa rakennetaan keskikaiteellinen ohituskaistatieosuus ja sen rinnalle tehdään uusi päällystetty rinnakkaistie. Rinnakkaistien tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta. IItin Tillolaan, KymiRing-keskuksen kohdalle tehdään eritasoliittymä. Kouvolan Keltin eritasoliittymän sujuvuutta ja turvallisuutta parannetaan muun muassa rakentamalla uudet, nykyaikaiset rampit.

Väylä

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta