Hyppää sisältöön

Vt 12 Tillola–Keltti: Liikennejärjestelyjä Keltin eritasoliittymän alueella

Julkaistu 25.10.2019

Valtatie 12 Tillola–Keltti -hankkeen Kouvolan päädyssä Keltin eritasoliittymän valmistelutyöt etenevät.

Keltin eritasoliittymän ramppi 3 (ks. kartta) avataan liikenteelle maanantaina 28. lokakuuta. Samalla aikaisemmin liikenteen käytössä ollut ramppi Kouvolan suunnasta pohjoiseen mentäessä poistuu käytöstä, kuten myös sen yhteydessä olleet liikennevalot.

Päällystystyöt sulkevat yhden rampin

Eritasoliittymän alueella tehdään päällystystöitä tiistaina 29. lokakuuta, minkä vuoksi ramppi 5 suljetaan liikenteeltä kello 7.30–14. Helsingistä Kouvolaan kulkeva liikenne ohjataan väliaikaisesti ramppia 2 pitkin. Alueella on liikenteenohjaus sekä liikennevalot varmistamassa sujuvan liikenteen. 

Vt 12 Keltin eritasoliittymän ja Venäläistöyryntien välillä on edelleen vain Lahdesta Kouvolaan suuntaavan liikenteen käytössä. Kouvolasta Lahteen suuntaava liikenne ohjataan Kuutostietä ja Venäläistöyryntietä pitkin. Kyseinen järjestely on voimassa Keltin eritasoliittymän rakentamisesta johtuen hankkeen valmistumiseen saakka eli marraskuun loppuun. 

 

Lisätietoja

Työpäällikkö Esa Juhantila Oy, Destia Oy, p. 0400 539 302
Projektipäällikkö Jetro Matilainen, Väylä, p. 050 505 1513

Hanke verkossa

Seuraa hanketta Facebookissa
Hankkeen Flickr-kuvia
vayla.fi/vt-12-tillola-keltti

Liitteet

Vt 12 Tillola–Keltti

Vt 12 Tillola–Keltti -hankkeessa rakennetaan keskikaiteellinen ohituskaistatieosuus ja sen rinnalle tehdään uusi päällystetty rinnakkaistie. Rinnakkaistien tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta. IItin Tillolaan, KymiRing-keskuksen kohdalle tehdään eritasoliittymä. Kouvolan Keltin eritasoliittymän sujuvuutta ja turvallisuutta parannetaan muun muassa rakentamalla uudet, nykyaikaiset rampit.

Väylä

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta