Hyppää sisältöön

Valtatie 19 levenee Seinäjoen ja Lapuan välillä nelikaistaiseksi kahdessa vaiheessa

Julkaistu 29.10.2021

Valtatie 19 levennetään Seinäjoen ja Lapuan välillä vaiheittain nelikaistaiseksi. Lisäksi tieosuudelle lisätään ohituskaistoja ja liittymiä parannetaan. Tavoitteena on, että nopeusrajoitus olisi 100 kilometriä tunnissa koko osuudella.

Tepontien risteys laserkeilatussa ilmakuvassa.

Nyt käynnissä on hankkeen ensimmäinen vaihe, jossa tieosuudelle rakennetaan kaksi ohituskaistaparia, uusi eritasoliittymä sekä parannetaan eritasoliittymää ja kahta tasoliittymää. Työ painottuu Atrian eritasoliittymän ja Hipintien väliselle osuudelle sekä Muurimäen eritasoliittymän ja Patruunatehtaantien välille. Ensimmäinen vaihe käynnistyi keväällä 2021 kilpailutuksella, ja valmista on vuoden 2023 loppuun mennessä. Urakasta vastaavat Väylävirasto sekä Seinäjoen ja Lapuan kaupungit. 

- Tämä hanke on alueellisesti odotettu ja tärkeä, sillä vilkkaasti liikennöidyn tien liikennemäärät ovat yhä kasvussa, kertoo projektipäällikkö Pasi Kivioja Väylävirastosta.

Toisen vaiheen tiesuunnittelu on käynnistynyt

Ensimmäistä vaihetta täydentävän toisen vaiheen suunnitteluun on myönnetty rahoitus, ja työstä vastaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Tiesuunnittelu on jo käynnistynyt kantatien 67 ja valtatien 19 osalta Kivisaaren ja Tepon välillä. 

Suunnitelma täydentää lainvoimaista tiesuunnitelmaa, joka on laadittu Seinäjoen Itäisen ohikulkuväylän suunnittelun yhteydessä noin 2,5 kilometrin osuudelle. Valmistuttuaan tiet olisivat 2 + 2 kaistaisia Itikan-mäeltä Hipinmäelle saakka.

Toisen vaiheen suunnitteluun kuuluu myös tieratkaisujen suunnittelu Hipinmäentieltä Lapualle asti. Tämän vaiheen suunnittelun aloittamisesta kerrotaan lisää myöhemmin. 

Lue ensimmäisen vaiheen alkuvuodesta 2022 käynnistyvästä rakentamisesta >

Lue toisen vaiheen suunnitelmista >


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta