Hyppää sisältöön

Vaihteiden asentaminen tuo muutoksia laiturijärjestelyihin Järvenpäässä ja Saunakalliossa

Julkaistu 3.6.2024 10.40

 

Helsingin ja Riihimäen välisen ratahankkeen työt keskittyvät kesäkuussa Järvenpäähän. Vaihteiden asentaminen Sipoontien eteläpuolella sulkee laituriraiteet 3 ja 4 Järvenpään ja Saunakallion asemilla. Vaihteet asennetaan kahtena kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. 

Vaihteiden asentaminen muuttaa lähtölaitureita Järvenpään ja Saunakallion asemilla 7. ja 14. kesäkuuta alkavina viikonloppuina. Suljettuina ovat laiturit 3 ja 4. Ainolan aseman toimintaan työ ei vaikuta.  

Molempina viikonloppuina työt alkavat myöhään perjantai-iltana ja valmistuvat maanantaihin varhaisaamuun mennessä. Yöaikaan töistä on vähemmän haittaa junaliikenteelle. 

Poikkeavat laiturijärjestelyt ovat voimassa Järvenpäässä ja Saunakalliossa:

  • perjantaista 7.6. kello 23.30 alkaen maanantaihin 10.6. kello 5.20
  • perjantaista 14.6. kello 23.30 alkaen maanantaihin 17.6. kello 6.

Asemille tulee selkeät opasteet, jotka ohjaavat matkustajia korvaaville laitureille. 

”Sekä Järvenpäässä että Saunakalliossa junat molempiin suuntiin käyttävät töiden aikana laituria 1. Poikkeusjärjestely vaikuttaa siirtymisiin ja matka-aikoihin, joten niihin on hyvä varata hieman tavallista enemmän aikaa. Pahoittelemme rakentamisesta aiheutuvaa haittaa liikkumiselle”, toteaa hankkeen projektipäällikkö Riitta Parviainen Väylävirastosta.

Radan läheisyydessä liikkuvien on hyvä huomioida, että työmaaliikenteen reitti työkohteeseen tapahtuu radan itäpuolista Kyröläntien ja Sipoontien välistä pyörä- ja kävelytietä pitkin. Tiellä liikkuu erittäin paljon raskasta työmaaliikennettä 7.–17.6 välisenä aikana. Tie on suljettu yleiseltä liikenteeltä, eikä tätä reittiä radan itäpuolella saa käyttää oikotienä. 

Seuraa töiden etenemistä verkkosivuilla ja somessa

Järvenpään työt ovat osa vaiheittain toteutettavaa Helsinki–Riihimäki-ratahanketta, jossa lisätään pääradan kapasiteettia. Hankkeen tavoitteena on parantaa Suomen vilkkaimmin liikennöidyn rataosuuden toimintavarmuutta kasvattamalla sen välityskykyä ja parantamalla sen häiriönsietokykyä.

Rakentamisen käynnistyessä tulevista muutoksista ja työn etenemisestä tiedotetaan Väyläviraston verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi HSL ja VR tiedottavat matkustajaliikenteen muutoksista verkkosivuillaan sekä omissa sosiaalisen median kanavissaan. Tarkat aikataulut ja tiedot ovat luettavissa aseman näytöiltä, HSL.fi-sivuilla ja HSL-sovelluksessa sekä vr.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen matkahaussa.

Lisätietoa poikkeusliikenteestä:

HSL Viestintä, mediadesk 040 163 2818 / [email protected] 
VR Viestintä, 029 4347 123 / [email protected] 

Lisätietoa hankkeesta:

Väylävirasto: Riitta Parviainen, projektipäällikkö, [email protected], puh. 0295 34 3034
 Piia Jokihaara, projekti-insinööri, [email protected], puh. 0295 34 3038

Seuraa hanketta:

https://www.facebook.com/hkiriihimaki 
https://vayla.fi/helsinki-riihimaki 

Helsinki–Riihimäki-ratahankkeessa luodaan edellytykset sujuvammalle liikenteelle Suomen vilkkaimmin liikennöidyllä rataosuudella, pääradalla. Hanke toteutetaan kolmessa vaiheessa, joista ensimmäisen rakentaminen on käynnissä vuosina 2016–2024 ja toisen vuosina 2021–2030. Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama.

 

Liitteet