Hyppää sisältöön

Rasa-ahonmäen tunnelin rakentaminen käynnistyy Vaalimaalla

Julkaistu 06.04.2016

 

E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritien Rasa-ahonmäen tunnelin louhintatyöt alkavat huhtikuun alussa. Louhinnan arvioidaan kestävän syyskuun loppuun asti, ja sen jälkeen tunnelin rakennustyöt jatkuvat syksyyn 2017 saakka.

Rasa-ahonmäen tunneli lieventää moottoritien vaikutuksia Vaalimaanjokilaakson arvokkaaseen kulttuurimaisemaan ja luonnonympäristöön. Tunnelista tulee 225 metriä pitkä kaksiputkinen tunneli, jonka yhden tunneliputken leveys on 14,5 metriä leveä ja korkeus 9,5 metriä. Kotolan maantie kulkee tunnelin ylitse.

Moottoritien rakentaminen etenee aikataulussa

E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritien rakentaminen etenee aikataulussa eli moottoritien arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan keväällä 2018. Rakennustyöt ovat käynnissä koko moottoritien alueella, ja tällä hetkellä rakennetaan muun muassa Lelun ja Hirvelänkallion vihersiltoja sekä Vaalimaan kiertoliittymän siltoja. Myös moottoritien alusrakennetyöt ovat edenneet aikataulussa. Toukokuussa alkavat päällystystyöt Vaalimaan raskaan liikenteen odotusalueella sekä Lelun ja Kattilaisten välisellä tieosuudella, jotka avataan liikenteelle alkuvuodesta 2017.

Moottoritiehankkeella työskentelee tällä hetkellä yhteensä 538 henkilöä, joista suunnittelijoita on noin 100.

LISÄTIETOJA:

YIT Rakennus Oy, projektijohtaja Jouni Hyvärinen, p. 040 197 1999, [email protected]

Tieyhtiö Vaalimaa Oy, toimitusjohtaja Jaakko Kouvalainen, p.040 546 8073, [email protected]

Liikennevirasto, projektijohtaja Lars Westermark, p. 029 534 3838, [email protected] 

Hanke verkossa:

www.liikennevirasto.fi/e18vaalimaa

https://www.facebook.com/e18vaalimaa

https://twitter.com/e18vaalimaa

E18 Hamina–Vaalimaa -hanke käsittää 32 kilometrin pituisen uuden moottoritien ja siihen liittyviä muita tiejärjestelyjä. Rakennettava tieosuus on viimeinen osa E18 -moottoritietä, joka kulkee Suomen halki Turusta itärajalle. Kokonaisuuteen kuuluu myös Vaalimaan raskaan liikenteen järjestelyjen rakentaminen. Raskaan liikenteen odotusalue Vaalimaalla otetaan käyttöön keväällä 2017 ja moottoritie avataan liikenteelle keväällä 2018. Vuoteen 2034 kestävällä elinkaarisopimuksella toteutettavan hankkeen palveluntuottaja on Tieyhtiö Vaalimaa Oy, joka vastaa hankkeen rahoituksesta sekä suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta.Hankkeen pääurakoitsija on YIT Rakennus Oy. 

Liitteet

Liikennevirasto mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset.
www.liikennevirasto.fi
www.facebook.com/liikenneverkossa
www.twitter.com/liikennevirasto

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.