Hyppää sisältöön

Pidennetty läntinen matkustajalaituri otetaan käyttöön Lempäälän rautatieasemalla perjantaina 3.9.2021

Julkaistu 2.9.2021 10.13

 

Junamatkustajien siirtyminen junien ja laiturin välillä helpottuu syyskuun alussa, kun Lempäälän läntisen matkustajalaiturin pidennys valmistuu. Läntisen laiturin pidentämiseen tähtäävä Väyläviraston ja Lempäälän kunnan yhteishanke käynnistyi kesäkuun alussa. Nyt rakennustyöt ovat loppusuoralla.

Läntistä matkustajalaituria pidennettiin noin 82 metrillä etelän suuntaan, mikä mahdollistaa kaukojunien pysähtymisen laiturilla koko junan pituudelta. Samalla junamatkustajien liikkuminen helpottuu. ”Jatkossa siirtyminen juniin ja pois on mahdollista läntisellä laiturilla koko junan pituudelta. Aiemmin siirtyminen on ollut mahdollista osassa kaukojunista vain keskiosasta”, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Mikko Heiskanen. Pidentämisen yhteydessä läntiselle laiturille asennettiin ohjaavat laatat helpottamaan näkövammaisten liikkumista. Suurin osa hankkeen rakennustöistä on toteutettu, mutta syyskuussa tehdään vielä laiturin reunan korjauksia. 

Lempäälän kunnalla on käynnissä asfaltointityö rautatieaseman länsipuolella. Asfaltointi valmistuu maanantaina 6.9.2021. Kulkureitti läntiselle laiturille etelästä vanhan aseman suunnasta on suljettu asfaltointityön ajan. Etelän suuntainen kulkureitti otetaan käyttöön tiistaina 7.9.2021. Muut kulkureitit läntiselle laiturille ovat käytössä normaalisti asfaltointityön aikana.  

Lisätietoja:
Maija Lavapuro, projektipäällikkö, rakennuttajakonsultti Welado Oy, puh. 040 866 1868
Mikko Heiskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3808
Lari Laakso, hankejohtaja, Lempäälän kuntakeskuksen kehittäminen, puh. 040 133 7926

Seuraa hanketta:
https://vayla.fi/lempaalan-lantinen-laituri


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta