Hyppää sisältöön

Oulun ja Kokkolan ratapihojen turvalaiteurakat etenevät - kaapelireitit ja asetinlaitetilat valmistuneet

Julkaistu 11.2.2022 8.10

 

Oulun ja Kokkolan turvalaitejärjestelmiä parantavat Väyläviraston hankkeet etenevät aikataulussaan. Kummassakin kaupungissa sekä asetinlaitetilat että kaapelireittirakentaminen ovat valmistuneet. Asetinlaiterakennusten ja kaapelireittien valmistumisen jälkeen päästään asentamaan itse asetinlaitteita.

Asetinlaitetilat valmistuivat vuodenvaihteessa, ja niitä tuli yhteensä kolme: Oulussa Tuiran ja Nokelan ratapihoille sekä Kokkolan ratapihalle. Tiloihin tulevat asetinlaitteet ovat tietoteknisiä rautatieliikenteen turvalaitteita, jotka turvaavat junien liikkumisen raiteilla sekä ohjaavat vaihteita ja ratapihan opastimia kauko-ohjatusti. 

Myös kaapelireittirakentaminen saatiin päätökseen vuodenvaihteessa 2021–2022 sekä Oulussa että Kokkolassa. Kaapelireitteihin asennettavilla kaapeleilla yhdistetään turvalaitejärjestelmän ulko- ja sisälaitteet. Esimerkiksi betonisia kaapelikanavia asennettiin Kokkolaan ja Ouluun yhteensä lähes 20 kilometriä. 

”Hankkeet ovat edenneet odotetusti kummassakin kaupungissa. Seuraavaksi pääsemme käsiksi varsinaisten asetinlaitteiden asentamiseen heti alkuvuodesta”, toteaa projektipäällikkö Jouni Vauhkonen Väylävirastosta.

Turvalaitejärjestelmä tuo turvaa ja helpottaa liikenteen ohjausta 
 

Väyläviraston hankkeet Oulun ja Kokkolan ratapihoilla parantavat junaliikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta. Ratapihojen uudet turvalaitteet mahdollistavat eurooppalaisen rautatieliikenteen hallintajärjestelmän eli ERTMS-järjestelmän käyttöönoton. Lisäksi turvalaitteiden uusiminen vähentää merkittävästi ratapihojen korjausvelkaa. ​ 

Hankkeet aloitettiin vuonna 2020 kaapelireittien ja opastimien perustusten rakentamisella. Hankkeet valmistuvat kokonaan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lue lisää:

Oulu: https://vayla.fi/oulun-ratapihan-turvalaitteet
Kokkola: https://vayla.fi/kokkolan-turvalaitteiden-uusiminen

Lisätiedot:

Jouni Vauhkonen
Projektipäällikkö
Väylävirasto
puh. 029 534 3268
jouni.vauhkonen(at)vayla.fi


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta