Hyppää sisältöön

Liikenneturvallisuus edellä: Nyt tehdään ajoratamaalauksia ja pystytetään riista-aitoja

Julkaistu 4.10.2019

Syksyn mittaan pimenevät illat ja entistä aikaisempi hämärän tulo vaikuttavat liikenteen turvallisuuteen. Turvallisuusriski katkaistaan oikeilla ja oikeaan aikaan ajoitetuilla toimenpiteillä.

Saattoauto ohjaa.

Valtatie 12:lla Tillolan ja Keltin välillä aloitettiin ajoratamaalaukset viime viikolla reunaviivojen jyrsinnöillä. Tällä viikolla ajoratamaalaukset ovat jatkuneet varsinaisilla massamerkinnöillä.

Nyt tekeillä olevat ajoratamaalaukset käydään kertaalleen läpi ensi kesänä. Suhteellisen vilkkaasti liikennöidyllä tiellä maalaukset kestävät noin kahdesta kolmeen vuotta, kunnes ne on jälleen uusittava.

Ajoratamaalaukset ovat liikenteen turvallisuuden kannalta varsin merkittäviä. Ne selkeyttävät liikenteen sujuvuutta koko hankealueella.

– Pimenevät illat haastavat näkyvyyttä. Ajoratamaalauksilla luodaan tielle optista ohjaavuutta, mikä auttaa turvallisessa liikkumisessa huomattavasti, sanoo Väylän projektipäällikkö Jetro Matilainen.

Ajoratamaalaukset ovat iloinen uutinen monelle Tillolan ja Keltin väliä ajavalle, sillä ne korvaavat nyt käytössä olleet heijastavat liikennekartiot.

Kymmenen kilometriä riista-aitaa

Tällä viikolla työmaalla on aloitettu myös riista-aitojen asennukset. Yli kaksi metriä korkeaa riista-aitaa rakennetaan noin kymmenen kilometrin pituudelta. Riista-aidan rakennuksen vaiheisiin kuuluu tolppien asennus, jonka jälkeen metalliverkko vedetään koneellisesti tolppiin.

Riista-aitojen asennuksilla parannetaan valtatie 12:n turvallisuutta.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta