Hyppää sisältöön

Keravan uuden asetinlaitteen käyttöönotto aiheuttaa huomattavia muutoksia Z-junien kulkuun 21.6. alkaen

Julkaistu 17.6.2021 8.00

 

Keravalla otetaan käyttöön uusi raideliikenteen turvallista kulkua varmistava asetinlaite 21.6.2021 alkaen. Käyttöönoton johdosta suurin osa Z-junista liikennöi ainoastaan Lahden ja Haarajoen välillä 21.6.–6.7. sekä 16.–22.7. Matkustajia kehotetaan suunnittelemaan omaa matkantekoaan etukäteen ja varaamaan matkustamiseen tavallista enemmän aikaa.

Keravan uuden asetinlaitteen käyttöönotto käynnistyy maanantaina 21. kesäkuuta. Kesän aikana suoritettavalla, kahdeksaan työvaiheeseen jaetulla käyttöönotolla on merkittäviä vaikutuksia Z-junien kulkuun kolmessa eri työvaiheessa kesä-heinäkuussa.

Ensimmäisen ja toisen työvaiheen aikana 21.6.–6.7. sekä uudelleen neljännessä työvaiheessa 16.–22.7. suurin osa Z-junista liikennöidään vain Lahden ja Haarajoen välillä. Kouvolan ruuhkajunat ajetaan kuitenkin Helsinkiin ja Helsingistä Kouvolaan asti, samoin kuin aamun ensimmäiset ja illan viimeiset vuorot.

Kun Z-junia perutaan Helsingin ja Haarajoen väliltä, järjestetään Keravan ja Haarajoen rautatieasemien välille korvaava bussikuljetus (linja 979X). Bussit ajetaan kerran tunnissa asemien välittömässä läheisyydessä olevilta linja-autopysäkeiltä. Keravan ja Haarajoen asemille on sijoitettu opasteita ohjaamaan matkustajat korvaavaan bussiin. Helsingin suuntaan Keravalta ei järjestetä peruttuja Z-junia korvaavia bussiyhteyksiä. Aikataulut on kuitenkin suunniteltu niin, että Keravalla bussin 979X ja nopeiden R-junien välillä vaihtaminen on sujuvaa.

Lisäksi matkustajia pyydetään huomioimaan, että Z-junien matka-aika Helsingin ja Lahden välillä on noin 6–8 minuuttia normaalia pidempi 15.8. asti.

– Käyttöönottoprosessi on suunniteltu huolellisesti yhdessä rautatieliikenteen muiden toimijoiden kanssa ja olemme pyrkineet minimoimaan matkustajaliikenteen häiriöt. Käyttöönotto vaatii kuitenkin ajoittain raiteiden sulkemisia, jonka vuoksi kaikkia junavuoroja ei valitettavasti ole mahdollista liikennöidä, projektipäällikkö Riitta Parviainen Väylävirastosta kertoo.

Muista asetinlaitteen käyttöönoton aikaisista junaliikenteen muutoksista saat tietoa edellisestä tiedotteestamme: https://vayla.fi/-/keravalla-kaynnistyy-yksi-suomen-suurimmista-raideliikenteen-turvalaitejarjestelman-kayttoonotoista-toilla-huomattavia-vaikutuksia-kesan-junaliikenteeseen.

Lisätiedot:

Käyttöönoton käynnistyessä poikkeusliikenteestä ja työn etenemisestä tiedotetaan Väyläviraston verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Keravalla suoritettavia töitä voi seurata Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/keravanasetinlaite. Lisäksi HSL ja VR tiedottavat matkustajaliikenteen muutoksista verkkosivuillaan sekä omissa sosiaalisen median kanavissaan.

Lisätietoa poikkeusliikenteestä

HSL: Joona Packalén, [email protected], puh. 040 573 1283 ja www.HSL.fi

VR: VR Group mediadesk, [email protected], puh. 0294 34 7123 ja www.vr.fi

Lisätietoa hankkeesta

Väylävirasto: Riitta Parviainen, projektipäällikkö, [email protected], p. 0295 34 3034

Väylävirasto: Veli-Matti Kantamaa, projektipäällikkö (turvalaitteet), [email protected], p. 029 534 3813

Helsinki–Riihimäki-hankkeessa luodaan edellytykset sujuvammalle liikenteelle Suomen vilkkaimmin liikennöidyllä rataosuudella, pääradalla. Hanke toteutetaan kolmessa vaiheessa, joista ensimmäinen on käynnissä vuosina 2016–2022. www.vayla.fi/helsinki-riihimaki.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta