Hyppää sisältöön

Vt 8 parantaminen Eurajoen keskustan kohdalla: Rakentaminen alkaa

Julkaistu 8.6.2021 8.00

 


Eurajoen kohdan tie- ja katujärjestelyjen rakentaminen alkaa 8.6.2021. Rakentaminen keskittyy tämän vuoden aikana uuteen maastokäytävään, joten liikenteellinen haitta valtatiellä on vähäistä.

Väyläviraston ja Eurajoen kunnan yhteisrahoitteisen urakan tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta Eurajoen keskustan kohdalla ja tukea kunnan kehittymisedellytyksiä. 

”Me Väylävirastolla olemme iloisia, että hanke käynnistyy nyt näin sujuvasti. Eurajoen kohdalla tien parantaminen vaikuttaa niin alueen asukkaisiin, työmatkaliikenteeseen kuin tavaraliikenteeseenkin. Tieliikenteen turvallisuus tulee parantumaan merkittävästi”, toteaa projektipäällikkö Kari Partiainen Väylävirastosta.   

Valtatie 8 linjataan Eurajoen keskustan kohdalla 4,5 kilometrin matkalla nykyisen kasitien länsipuolelle. Uuden linjauksen etäisyys on nykyisestä valtatielinjauksesta noin 300 metriä.

Rakentamistyöt alkavat koko alueen puuston poistolla sekä jokialueella sijaitsevien siltojen ja  pohjanvahvistuksien tekemisellä. Laiteomistajien laitesiirrot ovat olleet jo käynnissä muutaman viikon ajan.

Hankkeessa on viisi siltaa, joista suurimmat ovat Eurajoen ylittävä vesistösilta ja eritasoliittymien risteyssillat. Nykyisen valtatien Eurajoen vesistösilta jää rinnakkaistien käyttöön. Siltojen rakentaminen alkaa kesän aikana.

Koko hankkeen toteutuksen kustannusarvio on n. 20 milj. euroa. Väylävirasto on solminut alkuvuodesta 16,622 milj. euron suunnittele- ja rakenna muotoisen urakkasopimuksen Destia Oy:n kanssa.  Rakennustyöt on tavoitteena saada valmiiksi vuoden 2022 loppuun mennessä.

Hankkeen ajankohtaisia kuulumisia voi seurata sivulta www.vayla.fi/eurajoki ja Facebookista (www.facebook.com/turkupori/)


Kasitie on tärkein yhteys Turusta Poriin, joka yhdistää länsirannikon kaupungit muuhun Suomeen.

Lisätietoja: 

Väylävirasto
Projektipäällikkö
Kari Partiainen
p. 029 534 3580
[email protected]

Liitteet: 

Kartta ohitustiestä

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta