Hyppää sisältöön

Apulaisjohtaja Jenna Johansson

Apulaisjohtaja Jenna Johansson asiantuntijakuvassa ja sitaatti “Itsensä kehittäminen ja kiinnostus uusia asioita kohtaan kannattaa, sillä ne tuovat mukanaan uusia mahdollisuuksia. Kun menee rohkeasti eteenpäin, niin yllättäviäkin ovia avautuu.”, jonka taustana on kuva kesäisestä tiestä.

Tehtävä – missä toimit ja mitä teet?

Työskentelen suunnittelun ohjauksen apulaisjohtajana Väyläviraston Väylien suunnittelu -ostolla. Aloitin tehtävässä kuukausi sitten. Väylien suunnittelu -osaston toiminta liittyy maanteiden ja rautateiden hankesuunnitteluun. Hankesuunnittelulla tarkoitetaan maanteiden ja rautateiden esiselvitys- ja väylälainsäädännön mukaan laadittavia suunnitteluvaiheita, jotka tehdään ennen rakennussuunnittelua ja varsinaista rakennustyötä. Tähän saakka olen keskittynyt pääsiassa maanteiden suunnitteluun projektitasolla, mutta uuden apulaisjohtajapestin myötä otan vastuuta väylien suunnittelun ohjauksesta aiempaa laajemmalta alueelta sekä esimiestyöstä.

Koulutus ja työkokemus – miten on polku kulkenut?

Olen koulutukseltani tie- ja liikennetekniikan diplomi-insinööri. Olin ensin noin kymmenen vuotta tiesuunnittelijana Sitowisellä. Vuoden verran poikkesin Liikennevirastoon valmistelemaan tiesuunnitelmien hyväksymispäätöksiä. Vuoden olin myös urakoitsijayritys Skanska Infran maantien rakennusprojektissa suunnittelun ohjaajana, jossa pääsin mukaan työmaallekin. Uudenmaan ELY-keskuksessa tilasin ja teetin maanteiden suunnitteluprojekteja vuoden verran.

Reilu kaksi vuotta sitten hain jälleen tähän taloon ja pääsin hankesuunnittelun ohjauksen asiantuntijaksi. Liikenneviraston muuttuessa Väyläksi tämän vuoden alussa sain nykyiset tehtävät apulaisjohtajana. Yhdistävä tekijä kaikessa tekemisessä tähän mennessä on ollut maanteiden suunnittelu.

Parasta virastossamme – mitä talo tulijoille tarjoaa?

Ensinnäkin täällä on hyvä työilmapiiri. Jos itsellä vain riittää intoa ja kiinnostusta, niin talossa on mahdollista päästä mukaan tosi mielenkiintoisiin ryhmiin ja kehitystehtäviin. Työskentely on meillä yhdessä tekemistä, puhumme paljon ja etsimme ratkaisuja asioihin yhdessä.

Vinkkisi taloon tulijalle

Avoimuus, innokkuus ja oma-aloitteisuus kannattaa ja niille annetaan tilaa.

Työelämän mottoni

“Itsensä kehittäminen ja kiinnostus uusia asioita kohtaan kannattaa, sillä ne tuovat mukanaan uusia mahdollisuuksia. Kun menee rohkeasti eteenpäin, niin yllättäviäkin ovia avautuu.”

Kiinnostuitko? Katso Väyläviraston avoimet työpaikat ja hae meille!