Hoppa till innehåll

Biträdande direktör Jenna Johansson

Uppgift – var arbetar du och vad gör du?

Jag arbetar som biträdande direktör för planeringsstyrning vid Trafikledsverkets avdelning för planering av trafikleder. Jag började för en månad sen. Verksamheten vid avdelningen för planering av trafikleder hör ihop med projektplaneringen av landsvägar och järnvägar. Med projektplanering avses de planeringsskeden som utarbetas för landsvägar och järnvägar enligt förstudie- och trafikledslagstiftningen före byggnadsplaneringen och det egentliga byggnadsarbetet. Hittills har jag främst koncentrerat mig på planering av landsvägar på projektnivå, men i och med det nya jobbet som biträdande direktör tar jag ansvar för planeringsstyrningen av trafiklederna på ett större område än tidigare samt för chefsarbetet.

Utbildning och arbetserfarenhet – hur har vägen sett ut?

Jag är diplomingenjör inom väg- och trafikteknik. Först var jag vägplanerare på Sitowise i ungefär tio år. I ett år var jag på Trafikverket för att bereda beslut om godkännande av vägplaner. Ett år var jag också ledare för planeringen av ett av entreprenörsföretaget Skanska Infras landsvägsprojekt, där jag fick vara med på byggplatsen. Vid NTM-centralen i Nyland beställde jag och lät göra planeringsprojekt för landsvägar i ett års tid.

För drygt två år sedan sökte jag mig hit igen och blev expert på styrning av projektplanering. När Trafikverket blev Trafikledsverket i början av året fick jag de nuvarande uppgifterna som biträdande direktör. En förenande faktor i allt arbete hittills har varit landsvägsplanering.

Det bästa med vårt ämbetsverk – vad kan vi erbjuda nykomlingar?

För det första har vi ett bra arbetsklimat här. Om man själv bara har entusiasm och intresse, kan man få vara med i riktigt intressanta grupper och utvecklingsuppgifter här. Vi arbetar tillsammans, pratar mycket och söker lösningar tillsammans.

Ditt tips till nykomlingar

Öppenhet, entusiasm och initiativförmåga lönar sig och ges utrymme.

Mitt motto för arbetet

”Det lönar sig att utveckla sig själv och intressera sig för nya saker, eftersom det medför nya möjligheter. När man modigt går framåt öppnas även överraskande dörrar.”

Intresserad? Se Trafikledsverkets lediga jobb och sök jobb hos oss!