Hyppää sisältöön

Yksityisteiden ilmoituspalvelu VYYTI on avattu!

Julkaistu 2.3.2020

Vyyti, eli Väylän yksityisteiden ilmoituspalvelu, aukesi viime viikolla. Palvelun kautta tiekuntien ilmoitukset kulkeutuvat Digiroad-järjestelmään.

Koivujen välistä viettävä tie

Yksityistielain (560/2018) mukainen yksityisteiden ilmoituspalvelu VYYTI aukesi viime viikolla. Yksityistielain mukaan yksityistiekunnilla on ollut vuodesta 2019 alkaen velvollisuus toimittaa tien liikenteenohjaukseen liittyvät tiedot Väylän Digiroad-järjestelmään. Selainpohjainen VYYTI on osa Väylän Digiroad järjestelmää, eli Vyytiin tehdyt yksityistieilmoitukset tulevat osaksi Digiroadia. Tiekunnan ja yksityisteiden ilmoittaminen Digiroadiin on edellytys valtionavustuksen saamiselle.

Yksityisteiden tiedot tulevat Digiroad-järjestelmään ainoastaan tiekuntien ilmoitusten kautta. Lähtökohtaisesti yksityisteille ei ole aineistossa ilmoitettu mitään tietoja, jos tiekunta ei itse ole sitä aiemmin tehnyt. Yksityisteille ilmoitettuja tietoja käyttävät Digiroadin avointa dataa hyödyntävät yritykset, kuten navigaattorivalmistajat, pelastusviranomaiset ja metsäteollisuus.

Vyyti-palvelu löytyy tästä linkistä: https://yksityistie.vaylapilvi.fi/ (linkki)

Päivitys 13.1.2023: Korjattu VYYTI-palvelun linkki 

Digiroad-operaattori
[email protected]
puh. 040 507 2301 (klo 9-16)

Digiroadin etusivulle


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta