Hyppää sisältöön

Yhdyskunnantien uudet pysäkit Tuusulanväylällä otetaan käyttöön maanantaina 17.6.

Julkaistu 05.06.2019

Väylän ja Helsingin kaupungin yhteishankkeessa rakennettiin vaihtopysäkit ja niiden edellyttämät kaistajärjestelyt Tuusulanväylälle Yhdyskunnantien kohdalle. Uudet ja kovasti odotetut pysäkit otetaan käyttöön maanantaina 17.6.

Tuusulanväylä on liikennemäärältään yksi vilkkaimmista sisääntuloväylistä Helsinkiin ja merkittävin yhteys Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Uudet pysäkit lisäävät joukkoliikenteen käytettävyyttä ja parantavat matkustusmukavuutta.

Sujuvaa matkustamista

Uusilta pysäkeiltä rakennettiin jalkakäytävät Tuomarinkylänpolulle ja Yhdyskunnantielle, mikä mahdollistaa sujuvan vaihdon Tuusulanväylän ja katuverkon bussilinjojen välillä. Yhdyskunnantietä liikennöi myös Vuosaaren ja Myyrmäen välinen runkolinja 560, joten hanke parantaa pääkaupunkiseudun poikittaisia joukkoliikenneyhteyksiä.

Lisäksi hankkeessa levennettiin Tuomarinkylän liittymän risteyssiltaa ja Torpparinmäen alikulkukäytävää, peruskorjattiin nykyiset sillat ja parannettiin alueen melusuojauksia.

Hankkeen urakoitsijana toimi Kreate Oy.

Kuva: Mikko Honkala, Mikkon Infra Oy

Lisätietoja

Väylän verkkosivulta https://vayla.fi/kaikki-hankkeet/tuusulanvaylan-vaihtopysakit-yhdyskunnantien-kohdalla#.XPDcIYgzZaR
Facebook-sivulta https://www.facebook.com/Tuusulanvaylanvaihtopysakit/
HSL:n reittiopas ja aikataulut https://reittiopas.hsl.fi/

Projektipäällikkö

Väylä, projektipäällikkö Riitta Parviainen, [email protected], 050 5766 508

Liitteet

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta