Hyppää sisältöön

Vt 9:n parannustyöt Lotteinen–Jännevirta-välillä alkavat

Julkaistu 4.3.2024

Ysitien parannustyöt alkavat Lotteinen–Jännevirta-välillä maanantaina 4.3.2024 lumitöillä sekä kantojen ja pintamaiden poistolla. Huhtikuussa aloitetaan louhintatyöt.

Vt 9 parantaminen välillä Lotteinen–Jännevirta, Siilinjärvi -hankkeen rakennustyöt päästään aloittamaan maanantaina 4.3.2024. Lumitöiden ja maan silottamisen jälkeen aloitetaan louhintatyöt. 

Nopeusrajoitukset alueella ovat töiden aikana 80 km/h ja 100 km/h. Töistä johtuvia liikennejärjestelyjä näkyy töiden edetessä koko hankealueella. Niistä tiedotetaan aina erikseen hankkeen verkkosivuilla, Facebook-sivulla sekä tiedotteilla. Lisäksi kaikista yksityisteihin liittyvistä muutoksista tiedotetaan erikseen. 

Kaikki väylät avataan liikenteelle lokakuun 2025 loppuun mennessä ja hanke valmistuu kokonaisuudessaan elokuun 2026 loppuun mennessä.

Vt 9 parantaminen välillä Lotteinen–Jännevirta, Siilinjärvi 2024–2026

  • Hankkeen kustannusarvio on 45 miljoonaa euroa. 
  • Hankkeen rakennuttaja on Väylävirasto ja urakoitsija GRK Suomi Oy. Kustannuksiin osallistuvat myös Puolustusvoimat, Siilinjärven kunta, Kuopion Vesi Oy ja POS ELY-keskus. 
  • Kokonaisuuteen kuuluu mm. valtatien parantaminen noin neljän kilometrin matkalla kaksikaistaiseksi molempiin suuntiin, uusi eritasoliittymä ja lentokoneiden varalaskupaikka.
  • Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja -sujuvuuden parantaminen sekä maankäytön kehittämisen mahdollistaminen alueella.
  • Hankkeen Facebook-sivu: https://www.facebook.com/lotteinenjannevirta

 

Valtatiellä 9 välillä Lotteinen–Jännevirta sujuvoitetaan liikennettä ja parannetaan liikenneturvallisuutta leventämällä valtatietä kaksikaistaiseksi molempiin suuntiin noin neljän kilometrin matkalla sekä muun muassa rakentamalla uusi Keltun eritasoliittymä ja keskikaide. Hankkeen myötä myös kunnan maankäytön kehittäminen ja sujuvampi liikkuminen alueella mahdollistuu. 

 

 

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan unionin mielipidettä.