Hyppää sisältöön

Vt 8:lla uusia työkohteita Kalajoella, Pyhäjoella ja Limingassa

Julkaistu 12.06.2017

Vt 8:n parantaminen välillä Kalajoki-Liminka jatkuu läpi kesän vilkkaana. Työkohteita on käynnissä Kalajoella, Pyhäjoella, Raahessa, Siikajoella ja Limingassa. Pääosa niistä valmistuu kuluvan kesän aikana.

Vt 8:n parantamistyöt ulottuvat kesän tullen myös Kalajoen suuntaan, jonne rakennetaan kevyen liikenteen väylä välille Rahja-Hiekkasärkät. Uudella väylällä on pituutta noin kolme kilometriä. Lisäksi Kalajoella kohennetaan tievalaistusta ja pohjavedensuojausta sekä Matkailutien liittymää, jonka pohjoispuolelle rakennetaan kevyen liikenteen alikulku.

Himangalla puolestaan parannetaan Vt 8:n ja Pajalantien sekä Uunilan Rantatien liittymät. Kalajoen kohteet rakennutetaan yhteistyössä Kalajoen kaupungin kanssa, joka osallistuu myös toteutuskustannuksiin.

Uusia kohteita käynnistyy myös Pyhäjoella, jonne rakennetaan kevyen liikenteen väylä Rajaniementien liittymästä Etelänkyläntien eteläiseen liittymään. Rannanmäentien ja Petäjäsojantien välinen kevyen liikenteen väylä puolestaan muuttuu sekaliikennetieksi. Samalla Petäjäsojantien liittymä valtatielle siirtyy uuteen paikkaan. Lisäksi Ollinmäen teollisuusalueen liittymään rakennetaan väistötila.

Kalajoen ja Pyhäjoen uusien kohteiden osalta urakoitsijana on Sundström Ab Oy. Pääosa töistä valmistuu kuluvan kesän aikana.

Limingassa on uutena kohteena Limingan ylikulkusillan leventäminen. Kyseisen kohteen urakoitsijana on Lemminkäinen Infra Oy.

Pyhäjoen sillat kuntoon kesällä

Aiemmin käynnistyneet kohteet Pyhäjoella, Raahessa, Siikajoella ja Limingassa valmistuvat tämän vuoden aikana. Pyhäjoen etelä- ja pohjoishaaran siltojen on määrä valmistua kesällä. Pyhäjoella urakoitsijana on Skanska Infra Oy. Raahessa on jo valmistunut uusi rautatien ylikulkusilta, liittymien parantamiset (Koksaamontien, Oulunväylän ja Siikajoentien liittymät) valmistuvat loppukesästä.

Ohituskaistaparit Raahen pohjoispuolelle Hummastinvaaran kohdalle ja Limingan eteläpuolelle Ruutikankaan kohdalle valmistuvat myös tämän vuoden aikana. Myös Siikajoen Revonlahdella parannetaan liittymiä ja rakennetaan kevyen liikenteen väyliä. Limingassa parannetaan kantatie 86:n liittymää. Raahen, Siikajoen ja Limingan kohteiden urakoitsijana on Sundström Ab Oy.

“Kesän aikana useassa kohteessa saadaan työt valmiiksi ja parannettuja väyliä liikenteelle. Joitakin yksittäisiä kohteita toteutetaan vielä ensi vuoden aikana.”, Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä kertoo.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa mm. Facebook-sivuilta. https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3755
[email protected]

Jouko Aaramaa
Työpäällikkö, Skanska Infra Oy
Puh. 040 776 5120
[email protected]

Tommy Björklund
Projekti-insinööri, Sundströms Oy Ab
Puh. 050 5939 175
[email protected]

Jari Hinttala
Työpäällikkö, Lemminkäinen Infra Oy
Puh. 050 449 7975
[email protected]

Liitteet

Vt 8:n perusparannus välillä Kalajoki-Pyhäjoki-Liminka kohentaa vilkkaan, noin 110 kilometriä pitkän tieyhteyden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Samalla se turvaa elinkeinoelämän kuljetukset, erikoiskuljetukset sekä raskaan liikenteen tarpeet, jotka kasvavat mm. tulevan Hanhikiven ydinvoimalan rakennustöiden vuoksi. Pääosiltaan vuonna 2017 valmistuvan mittavan perusparannuksen kokonaiskustannukset ovat 30 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto. http://www.liikennevirasto.fi/vt8pyhajoki, https://www.facebook.com/vt8pyhajoki/

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.