Takaisin

Vt 4 Oulu-Kemi: Kontinkankaalle 50 km/h nopeusrajoitus

Vt 4 Oulu-Kemi: Kontinkankaalle 50 km/h nopeusrajoitus

Julkaistu 25.08.2017

Vt 4 Oulu-Kemi -parannushanke etenee Oulussa. Nopeusrajoitus laskee tiistaina 29. elokuuta Kontinkankaan kohdalla myös päiväsaikaan tasolle 50 km/h. Vastaava rajoitus on myöhemmin käytössä muissakin Oulun työkohteissa.

Vt 4:n parannustyöt tuovat alkavalla viikolla muutoksia nopeusrajoituksiin. Alkusyksyn merkittävin muutos osuu Kontinkankaan kohdalle, jossa nopeus putoaa siltatöiden takia tasolle 50 km/h.

Uusi alennettu nopeus tulee voimaan tiistaina 29. elokuuta ja siihen liittyvät järjestelyt tehdään edeltävänä yönä. Jatkossa nopeuksia pudotetaan myös muualla töiden etenemisen tahtiin.

Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilän mukaan liikenne tulee ruuhkautumaan Kontinkankaan kohdalla etenkin vilkkaimpina työmatkaliikenteen tunteina aamulla ja iltapäivällä.

“Lomat ovat ohi ja koulut alkaneet, joten liikennemäärät ovat palaamassa normaalitasolle. Työmatkaan kannattaa varata aiempaa enemmän aikaa, lähteä hieman eri aikaan tai kulkea oman auton sijaan jollain muulla välineellä, jos se vain on mahdollista”, Päkkilä neuvoo.

Viidenkympin rajoitus on aluksi voimassa Kontinkankaan kohdalla, jatkossa myös muissa Vt 4:n Oulun kohdan työkohteissa. Destian työpäällikkö Risto Lippo muistuttaakin, että kaasujalkaa kannattaa keventää työmaan kohdalla pysyvästi. Samalla edellä ajavaan on pidettävä riittävä turvaväli.

“Viidenkympin rajoitus on selkeä turvallisuustekijä ja tärkeää myös parannustöiden sujuvuudelle.  Lisäksi liikennevahinko pysäyttää aina hetkeksi myös työmaan”, Lippo toteaa.

Työt nyt täydessä vauhdissa

Vt 4:n parantaminen etenee nyt Oulun ja Kempeleen kohdissa vauhdikkaasti. Oulussa korjataan ja levennetään siltoja sekä rakennetaan melusuojausta. Työt keskittyvät Vt 22:n ja Vt 20:n välille. Liikenteellisesti haasteellisin kohta tulee olemaan Oulujoen pohjoispuolella sijaitsevan Hintantien risteyssillan uusiminen.

Kempeleessä jatkuvat Zatelliitin alueen massiiviset liittymätyöt, joissa paalutusten jälkeen on päästy ensimmäisiin valutöihin.

Parannustyöt valmistuvat Kempeleen Zatelliitin osalta 2018 ja Oulussa vuoden 2019 aikana. Pääurakoitsija on Kempeleessä Lemminkäinen Infra Oy ja Oulussa Destia Oy. Valvontakonsulttina on Welado Oy.

Kempeleen ja Oulun osuuksien jälkeen työt käynnistyvät välillä Kello-Kemi, jossa muun muassa jatketaan moottoritietä, tehdään ohituskaistoja sekä parannetaan liittymiä. Hankkeet kilpailutetaan myöhemmin ja ne valmistuvat vuosina 2020-21.

Vt 4:n parannushankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta. http://www.liikennevirasto.fi/vt4oulu-kemi
https://www.facebook.com/vt4oulukemi

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3755
jukka.pakkila@liikennevirasto.fi

Risto Lippo
Työpäällikkö, Destia Oy
Puh. 040 583 6128
risto.lippo@destia.fi

 

Vt 4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 155 Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.