Hyppää sisältöön

Vt 4 liittymien parantaminen Simossa: Karsikon eritasoliittymän työt valmistuvat

Julkaistu 13.10.2021 7.00

 

Väyläviraston toteuttamat rakentamistyöt Karsikon eritasoliittymän kohdalla käynnistyivät syksyllä 2020. Urakassa tehtiin uusi eritasoliittymä Karsikon liittymän kohdalle ja uusi jalankulun ja pyöräilyn alikulkusilta. Kokonaisuuteen kuului maanteiden, jalankulun ja pyöräilyn väylien, ramppien ja kadun rakentamista sekä melunsuojausta. Valtatielle tehtiin keskikaide, joka yhdistää Kemin moottoritien ja Viantienjoki-Maksniemi -hankkeen keskikaideosuudet. Urakoitsijana toimi Destia Oy.

– Uudet liikennejärjestelyt on otettu käyttöön lokakuun alussa ja viimeistelytöiden osalta hanke saadaan kokonaan valmiiksi lokakuun loppuun mennessä, kertoo Destia Oy:n projektipäällikkö Risto Lippo. Viimeistelytöiden aikana nopeusrajoitus on vielä alennettu.

Väyläviraston projektipäällikkö Keijo Heikkilän mukaan Karsikon eritasoliittymä parantaa merkittävästi risteyksen turvallisuutta.

– Liikenne kulkee nyt hyvin sujuvasti ja liittyminen valtatien liikennevirtaan on turvallista ramppien kautta. Paikallisen liikenteen turvallisuus paranee myös merkittävästi, kun se pääsee kulkemaan valtatien alitse alikulun kautta, Heikkilä kertoo.

Silta, jonka alittaa tie. Liikennemerkkejä.

Kuva: Karsikon eritasoliittymässä on käynnissä enää viimeistelytöitä. Työt valmistuvat lokakuun loppuun mennessä. 

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa seuraavilta verkko- ja Facebook-sivuilta:

https://vayla.fi/vt4simo

https://www.facebook.com/vt4oulukemi/

Lisätietoja:

Keijo Heikkilä
Projektipäällikkö, Väylävirasto
Puh. 029 5343 582
[email protected]

Karsikon eritasoliittymä on yksi valtion 4. lisätalousarvion kohteista vuodelle 2020. Vt 4 liittymien parantamiseen Simossa kuuluu lisäksi Simon taajaman kohdan sekä Ranuantien eritasoliittymän rakentaminen. Näissä kohteissa on menossa vielä suunnitteluvaihe ja niiden rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuoden 2021 aikana.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.