Hyppää sisältöön

Vt 4 Äänekosken liikenneyhteydet-hanke valmistuu kokonaisuudessaan

Julkaistu 26.10.2020 8.00

 

Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteyksien viimeisetkin tieosuudet on päällystetty ja hanke valmistuu kokonaisuudessaan. Vielä viimeistellään liikenteenohjausta sekä saatetaan loppuun vihertyöt. Kaikki työt saadaan valmiiksi marraskuun 2020 loppuun mennessä.

Viiden vuoden ajan on kehitetty Äänekosken seudun ja koko Keski-Suomen liikenneyhteyksiä vastaamaan alueen liikennevirtojen kasvua. Suomen historian tähän asti suurin metsäteollisuuden investointi synnytti biotuotetehtaan Äänekoskelle, jonka toiminta edellytti merkittäviä panostuksia alueen tie- ja rataverkkoon. Kesällä 2015 alkaneet parannustyöt valmistuivat ratatöiden osalta vuonna 2017 ja uudistettu valtatie 4 välillä Hirvaskangas-Mämme avattiin liikenteelle 2019. Ratahankkeella on käynnissä vielä vuoteen 2022 takuuaika, jonka puitteissa toteutetaan ennakkohuoltoja ja korjataan mahdollisia puutteita ja virheitä.

Tiehankkeella päällystystyöt valmiit

Tiehankkeella tehtiin tänä vuonna pääosin päällystystöitä. Lisäksi parannettiin valtatien 4 rinnakkaistietä, eli Rannankyläntietä, ja jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita Aholan kohdalla.

”Nykyiset väylät palvelevat nyt alueen asukkaita ja valtatien liikennettä pitkälle tulevaisuuteen. Tehdyt ratkaisut ovat lisänneet liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta tavoitteen mukaisesti”, sanoo Väyläviraston pääjohtaja Kari Wihlman.

”Hankekokonaisuutta voisi pitää konkreettisena esimerkkinä yhteistyön voimasta. Tiivis yhteistyö edesauttoi yhteisen päämäärän saavuttamisessa”, Wihlman jatkaa.

”Yhteistyö suunnittelijoiden, Keski-Suomen ELY-keskuksen, Äänekosken kaupungin ja MetsäFibre-biotuotetehtaan ja muiden osapuolien kesken oli rakentamisen aikana jatkuvaa. Koska hanke käynnistyi nopeasti, tehtiin tiesuunnittelua hankkeen rakentamisen yhteydessä. Suunnitelmien sujuva eteenpäinvieminen edellytti jatkuvaa yhteistyötä eri osapuolien kesken. Ratkaisuja kehitettiinkin hankkeen aikana eteenpäin jatkuvasti”, kiittelee tieosuuden projektipäällikkö Jarmo Niskanen Väylävirastosta.

Koko hankkeen kustannusarvio oli 173 miljoonaa euroa. Tiehankkeelle varattiin 81,5 miljoonaa euroa ja ratahankkeelle 91,5 miljoonaa euroa.


Lue lisää Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet-hankkeesta ja sen vaiheista digitaalisesta e-kirjasta.


Lisätietoja:


Projektipäällikkö Jarmo Niskanen, Väylävirasto, puh. 029 534 3127, [email protected]

Seuraa hanketta:
www.vayla.fi/aanekoski
www.facebook.com/aanekoskenliikenneyhteydet

Äänekosken tiehankkeessa on parannettu tieyhteyksiä Keski-Suomen elinkeinoelämän kasvaviin tarpeisiin. Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hankkeessa kehitetään valtatien 4 ja Äänekosken keskustan liikennejärjestelyitä sujuvammiksi ja turvallisemmiksi sekä parannetaan alempaa tieverkkoa.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta