Hyppää sisältöön

Vt 3 Hämeenkyrönväylä: Väylävirasto ja Destia Oy allekirjoittivat sopimuksen Hämeenkyrönväylän toteuttamisesta

Julkaistu 01.07.2020

Väylävirasto ja Destia Oy allekirjoittivat tänään 1.7. sopimuksen siirtymisestä Vt 3 Hämeenkyrönväylä -hankkeen toteutusvaiheeseen. Samalla päättyy helmikuussa 2020 käynnistynyt kehitysvaihe.

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä allekirjoitetun sopimuksen myötä Vt 3 Hämeenkyrönväylä -hankkeessa siirrytään viisi kuukautta kestäneestä kehitysvaiheesta toteutusvaiheeseen. Urakan rakennustöitä päästään aloittamaan elokuussa.

– Tilaajan, urakoitsijan sekä suunnittelijan yhteistoiminnallinen kehitysvaihe on nyt saatu onnistuneesti päätökseen ja seuraavaksi pääsemme kehittämään valtatietä kolme Hämeenkyrössä. Vaikutukset maastossa konkretisoituvat vuoden 2022 lopussa, kun uusi valtatielinjaus otetaan liikenteelle, Väyläviraston projektipäällikkö Akseli Nurmi kertoo.

Hämeenkyrönväylä on kapea, keskikaiteellinen ja nelikaistainen valtatie, joka erkanee nykyisestä valtatiestä Hämeenkyrön eteläpuolella Hanhijärven kohdalla, ja palaa takaisin Hämeenkyrön keskustan pohjoispuolella Tippavaarassa. Hankkeessa rakennetaan 10 kilometriä uutta valtatietä, 11 uutta siltaa ja kolme eritasoliittymää. Lisäksi rakennetaan noin kolme kilometriä pyöräilyn ja jalankulun väyliä sekä merkittävä määrä melusuojausta. Hämeenkyrönväylä tulee valmistuessaan parantamaan liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta. Hankkeen kustannusarvio on 65,35 miljoonaa euroa, josta valtion osuus on 64 miljoonaa euroa ja Hämeenkyrön kunnan osuus on 1,35 miljoonaa euroa.

– On todella hienoa päästä tiiviin kehitysvaiheen jälkeen aloittamaan näin erinomaisen organisaation kanssa varsinaiset rakennustyöt maastossa, Destian projektipäällikkö Jukka-Pekka Saikkonen iloitsee.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Akseli Nurmi, Väylävirasto, puh. 029 534 3134, [email protected] 

Projektipäällikkö Jukka-Pekka Saikkonen, Destia, puh. 040 559 3775, [email protected]

Hanke verkossa: https://vayla.fi/vt3-hameenkyronvaylahttps://www.facebook.com/Hameenkyronvayla/

Kuvateksti: Kuvassa takana Pekka Nissinen (johtaja, Destia) ja Lars Westermark (johtaja, Väylävirasto) sekä edessä Akseli Nurmi (projektipäällikkö, Väylävirasto) ja Jukka-Pekka Saikkonen (projektipäällikkö, Destia).

Liitteet

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.