Hyppää sisältöön

Vt 23 Varkaus–Varpaisenmäki: Mustinsalon ja Kortemäen urakka-alue valmistui

Julkaistu 29.11.2021 11.00

 

Vt 23 Varkaus–Varpaisenmäki -tiehankkeen Mustinsalon ja Kortemäen välillä sijaitseva toinen urakka-alue valmistui marraskuussa. Urakka-alueen tärkeimpiä parannuksia ovat tien geometrian parantaminen sekä yksityistiejärjestelyt.

Työt käynnistyivät huhtikuussa 2021 ja ne valmistuivat suunnitelman mukaan ajallaan. Alueella tehdään joitain viimeistelytöitä vielä tulevana kesänä. Viimeisen kahdeksan kuukauden aikana tien geometriaa on parannettu urakka-alueella yhteensä noin neljän kilometrin pituiselta matkalta. Yksityisteitä on puolestaan rakennettu noin kolmen kilometrin verran. Valtatien 23 varrelle rakennettiin myös valaistus koko urakka-alueelle.

– Mustinsalon ja Kortemäen välinen liikenne on tien geometrian parantamisen ja yksityistiejärjestelyjen ansiosta entistä turvallisempaa ja sujuvampaa kaikille tiellä liikkuville. Valtatiellä kulkee runsaasti raskasta liikennettä, mikä on huomioitu tietä kunnostettaessa, ja nyt valmistunut alue tuleekin kestämään turvallisena pitkään, kertoo projektipäällikkö Jarmo Niskanen Väylävirastosta. 

Hankkeen työt jatkuvat ensimmäisellä ja kolmannella urakka-alueella. Ensimmäisellä urakka-alueella rakennetaan parhaillaan yksityisteitä. Keväällä jatketaan muun muassa valaistuksen saneerauksella sekä pyöräilyn ja jalankulun väylien päällystys- ja viimeistelytöillä. Kolmannella urakka-alueella puolestaan parannetaan tien geometriaa sekä rakennetaan uutta Heinävedentietä ja uusia yksityisteitä. Ensi kesänä kolmannella alueella tehdään muun muassa päällystys- ja viimeistelytöitä.

Kuva: Valmistunut tieosuus Mustinsalon ja Kortenmäen välillä

Lisätietoja:

Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3127, [email protected]
Sami Honkanen, projekti-insinööri, Väylävirasto, puh. 029 534 3323, [email protected]
Kalle Willman, työmaapäällikkö, GRK Infra Oy, puh. 050 560 2996, [email protected]
Tero Koskinen, projekti-insinööri, GRK Infra Oy, puh. 040 159 1659, [email protected] 

Seuraa hanketta:

Seuraa hanketta verkossa: https://vayla.fi/vt23-varkaus-varpaisenmaki 
Seuraa hanketta Facebookissa: https://www.facebook.com/Vt23VaVa

Vt 23 Varkaus–Varpaisenmäki -tiehankkeen tavoitteena on lisätä liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta raskaan liikenteen runsaasti käyttämällä tieosuudella sekä parantaa tien kestävyyttä. Hanke on käynnistynyt alkuvuodesta 2021 ja valmistuu kokonaisuudessaan loppuvuodesta 2022.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta