Hyppää sisältöön

Vt 12 Tillola–Keltti: rakennustyöt alkavat kesäkuun alussa

Julkaistu 07.05.2018

Valtatie 12:n parantamistyöt käynnistyivät vapun jälkeen puuston poistolla. Liikennevirasto sopi maanantaina 7.5. hankkeen etenemisen yksityiskohdista rakennusurakoitsija Destian kanssa. Sopimuksen myötä urakoitsija pääsee työstämään rakennussuunnitelmat, joita aletaan toteuttaa kesäkuun alusta alkaen. Puuston poistotyöt jatkuvat syksyyn saakka.
 
 – Tarkoitus on, että tietyöt liittymineen saadaan valmiiksi vuoden 2019 loppuun mennessä, kertoo Projektipäällikkö Jetro Matilainen Liikennevirastosta.

Turvallisuutta valtatielle, sujuvuutta KymiRingin tapahtumiin
    
Vt 12 Tillola–Keltti -hankkeessa parannetaan valtatieosuuden liikenneturvallisuutta ja tieliikenteen sujuvuutta noin viiden kilometrin matkalla.

 – Hankkeessa valtatielle 12 rakennetaan keskikaiteellinen ohituskaistatieosuus ja sen rinnalle tehdään uusi päällystetty rinnakkaistie. Rinnakkaistien tarkoituksena on varautua häiriötilanteisiin ja parantaa liikenneturvallisuutta. Lisäksi liikenne voidaan ohjata sitä pitkin, jos valtatiellä tapahtuu onnettomuus, Matilainen kertoo suunnitelmista.

IItin Tillolaan, KymiRing-keskuksen kohdalle tehdään eritasoliittymä. Parannettavat liikenneyhteydet sujuvoittavat suurten yleisötapahtumien turvallista liikennöintiä alueella.  Kouvolan Keltin eritasoliittymän sujuvuutta ja turvallisuutta parannetaan muun muassa rakentamalla uudet, nykyaikaiset rampit.


Elinkeinoelämälle tärkeä, liikennetaloudellisesti kannattava hanke

Valtatien Iitin Tillolan ja Kouvolan Keltin välisellä osuudella on runsaasti teollisuutta ja jakso toimii Lahden ja Kouvolan kaupunkiseutujen työmatkaliikenteen yhteytenä, jota pitkin kulkee päivittäin 7 000–8 000 ajoneuvoa. Liikenteestä raskaan liikenteen osuus on huomattavan suuri, 14 prosenttia kokonaismäärästä.  

Hankkeen kustannusennuste on arvoltaan 17,2 miljoonaa euroa, josta kuntien sekä johto- ja laitevalmistajien osuus on 3,2 miljoonaa euroa.
Hankkeen hyöty-kustannussuhde on 1,2, eli hankkeeseen investoitava raha saadaan tällä kertoimella yhteiskunnalle takaisin sillä saavutettujen hyötyjen kautta.
    

Lisätietoja

Projektipäällikkö Jetro Matilainen, Liikennevirasto, p.  050 505 1513
Apulaisjohtaja Lars Westermark, Liikennevirasto p. 0400 612 280

Hanke verkossa
liikennevirasto.fi/vt-12-tillola-keltti

.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta