Hyppää sisältöön

Vt 12 Tillola–Keltti: KymiRingin risteyssillan kiertotie käyttöön

Julkaistu 26.07.2018

Valtatie 12:lla otetaan tiistaina 31.7. käyttöön KymiRingin risteyssillan kiertotie. Siltatöiden takia käyttöönotettava kiertotieon noin 800 metriä pitkä. Kiertotie kulkee tulevan KymiRingin eritasoliittymän rampeilla ja sen korkein sallittu nopeus on 60 km/h.

Kiertotien leveys on mitoitettu siten, että myös kevyt liikenne kulkee samalla reitillä. Tie on päällystetty ja varustettu kaiteilla. Kiertotie on käytössä noin vuoden, kunnes kohteen siltatyö valmistuu.

Työt valtatie 12:lla jatkuvat suunnitellusti läpi lomakauden. Koko hankealueella on voimassa nopeusrajoitus 80 km/h.

 

Lisätietoja
Projektipäällikkö Jetro Matilainen, Liikennevirasto, p.  050 505 1513
Projektijohtaja Ilkka Kaarakainen, Destia Oy, p. 040 524 7319

 

Hanke verkossa
facebook.com/vt12tillolakeltti/ 
liikennevirasto.fi/vt-12-tillola-keltti

Liitteet

Vt 12 Tillola–Keltti -hankkeessa rakennetaan keskikaiteellinen ohituskaistatieosuus ja sen rinnalle tehdään uusi päällystetty rinnakkaistie. Rinnakkaistien tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta. IItin Tillolaan, KymiRing-keskuksen kohdalle tehdään eritasoliittymä. Kouvolan Keltin eritasoliittymän sujuvuutta ja turvallisuutta parannetaan muun muassa rakentamalla uudet, nykyaikaiset rampit.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta