Hyppää sisältöön

Vt 12 Tillola–Keltti: Keltin eritasoliittymän rakentaminen etenee – kiertotiejärjestelyt voimaan torstaista alkaen

Julkaistu 23.04.2019

Valtatien 12 työmaalla Tillolan ja Keltin välillä työskennellään tällä hetkellä Keltin eritasoliittymän kohdalla. Rakennustyöt vaikuttavat liikenteen kulkuun torstaista 25. huhtikuuta alkaen.

Rakennustöiden takia Kouvolan ja Lahden välinen ajoneuvoliikenne ohjataan Keltin eritasoliittymän kohdalla Kouvolasta päin tultaessa Kuutostielle ja Venäläistöyryntietä ajettaessa valtatie 12:lle ja siitä edelleen Lahden suuntaan. Lahdesta Kouvolaan kulkeva liikenne ohjataan normaalisti valtatie 12:a pitkin.

Yli viisi metriä leveät erikoiskuljetukset Kouvolan ja Lahden välillä ohjataan kulkemaan valtatie 12:a pitkin.

Kiertotiejärjestelyt ovat voimassa syyskuun loppuun saakka. Järjestelyt eivät koske pyöräilijöitä ja jalankulkijoita.

Keltin uuden eritasoliittymän rakentaminen aloitetaan nykyisen sillan kannen pintakerrosten purkamisella. Samalla aloitetaan Mäkelän alikulkusillan korjaustyö.

Venäläistöyryntien ja KymiRingin eritasoliittymän välillä liikenne kulkee edelleen valtatien pohjoispuolisia kiertoteitä 3 ja 4.


Työtahti kiihtyy kesää kohti

Kevään kuluessa työmaa näkyy myös yhä enemmän kiertoteillä, kun tähän asti töitä on tehty suljetulla osuudella. Kiertoteiden 3 ja 4 välissä valtatiellä 12 aloitetaan louhintatyöt valtatien reunassa, jotka voivat vaikuttaa ajoittain liikenteeseen.
– Kesää kohti työtahti tihenee. Koneiden, rakentajien ja yksittäisten toimenpiteiden määrä kasvaa siinä määrin, että se edellyttää myös tiellä liikkujilta erityistä tarkkaavaisuutta. Maltti on edelleen paras valtti, hankkeen projektipäällikkö Jetro Matilainen muistuttaa.

Matilaisen mukaan KymiRingin risteyssillan sillan (S2) työmaalla valmistaudutaan sillan kannen eristystyöhön ja kannen sääsuojaukset pystytetään lähiaikoina. Kontjärven risteyssillan (S3) ja Venäläistöyryn risteyssillan (S4) kannet on valettu.

Lisätietoja

Työpäällikkö Jari Tirri, Destia Oy, p. 040 751 3035
Projektipäällikkö Jetro Matilainen, Väylä, p. 050 505 1513

Hanke verkossa

Hanke Facebookissa: facebook.com/vt12tillolakeltti
Hanke Flickrissä: Flickr-kuvia
Hankkeen verkkosivut: vayla.fi/vt-12-tillola-keltti

Liitteet

Vt 12 Tillola–Keltti -hankkeessa rakennetaan keskikaiteellinen ohituskaistatieosuus ja sen rinnalle tehdään uusi päällystetty rinnakkaistie. Rinnakkaistien tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta. IItin Tillolaan, KymiRing-keskuksen kohdalle tehdään eritasoliittymä. Kouvolan Keltin eritasoliittymän sujuvuutta ja turvallisuutta parannetaan muun muassa rakentamalla uudet, nykyaikaiset rampit.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta