Hyppää sisältöön

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie: Patomäen ja Liipolan tunnelit suljetaan yöaikaisten päällystystöiden vuoksi

Julkaistu 1.9.2023 11.42

 

Vt 12 Lahden eteläisellä kehätiellä rakennetaan viimeinen päällystekerros Patomäen ja Liipolan tunneleihin. Työ toteutetaan yötyönä 4.–8.9.2023 klo 21-06 ja se edellyttää tunneleiden sulkemista. Liikenne ohjataan varareitille valtatien 4 ja maantien 296 kautta. Työstä aiheutuu liikennehaittaa.

VALTARI-allianssin toteuttaman Lahden pään hankeosan tunneleihin Patomäkeen sekä Liipolaan rakennetaan viimeinen päällystekerros syyskuun 2023 alussa. Tienkäyttäjien ja työntekijöiden turvallisuuden varmistamiseksi työ toteutetaan yötyönä tunnelit muulta liikenteeltä sulkemalla. Työ toteutetaan neljänä perättäisenä yönä aloittaen maanantai-iltana 4.9.2023, jolloin tunnelit suljetaan klo 21 ja avataan liikenteelle viimeistään aamulla klo 6.

”Kehätien päällystyöt ovat edenneet hyvää vauhtia lähestyvän syksyn sateista huolimatta. Jäljellä on molempien tunneleiden viimeinen päällystekerros ja pari pienempää ramppi- ja katuverkkokohdetta sekä tietysti vielä ajoratamerkintöjen tekemistä. Tunneleiden osalta sekä tienkäyttäjien että työntekijöiden turvallisuus edellyttää tunneleiden sulkemista ja niiden rajaamista työalueeksi”, toteaa Väyläviraston projektipäällikkö Janne Wikström.

Kehätien varareitit on merkitty varareittiopastein

Varareittiopasteet ovat valtatien numerolla 12 varustettuja sinisiä liikennemerkkejä. Itse numeroa ympäröi katkoviiva, ja merkin alla on nuoli, joka osoittaa varareitin suunnan. Näitä liikennemerkkejä löytyy etenkin Kujalan ja Okeroisten eritasoliittymistä.

Valtatieltä 4 tullessa varareitti kulkee Renkomäen liittymän kautta Uusi Orimattilantietä/Ala-Okeroistentietä (maantie 296) Okeroisten liittymään. Siniset varareittiopasteet sijaitsevat niin liittymien kohdalla kuin reitin varrella.

Tampereen suunnasta tullessa siniset varareittiopasteet opastavat Okeroisten kohdalla kääntymään Ala-Okeroistentielle (maantie 296), ja jatkamaan siitä valtatielle 4.

Karttakuva varareitistä tunnelien sulketilanteeseen

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylä, puh. 029 534 3600, [email protected]
Projektipäällikkö Jari Volanen, Skanska Infra Oy, P: 050-5240 660, [email protected] 

Hankesivut: https://vayla.fi/vt12letke
 
Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on ollut varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah¬dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuului valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen. 

Liitteet