Hyppää sisältöön

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie: Päällystystyöt sulkevat tunnelit yöaikaan Patomäessä ja Liipolassa myös ensi viikolla

Julkaistu 8.9.2023 14.13

 

Viimeisen päällystekerroksen rakentaminen Vt 12 Lahden eteläisellä kehätiellä Patomäen ja Liipolan tunneleissa jatkuu ensi viikolla 12.–13.9. ja 13.–14.9. välisinä öinä klo 21–6. Tienkäyttäjien ja työntekijöiden turvallisuuden varmistamiseksi työ toteutetaan yötyönä tunnelit muulta liikenteeltä sulkemalla. Töiden ajan liikenne ohjataan varareitillä valtatien 4 ja maantien 296 kautta

Työt jatkuvat tiistai-iltana 12.9., jolloin tunnelit suljetaan klo 21 ja avataan liikenteelle viimeistään seuraavana aamulla klo 6.

”Tällä viikolla tehdyt päällystystyöt ovat tunneleissa edenneet laadullisesti hyvin, mutta hieman ennakoitua hitaammin johtuen siitä, että osa töistä joudutaan tekemään käsityönä. Tunneleissa on paljon erikoistöinä tehtävää päällystyslaajuutta. Työläimpiä ovat hätäpoistumisteiden kohdat ja onnettomuustilanteiden varalle pientareelle toteutettu nesteitä keräävä kouru, joka kulkee tunnelin päästä päähän”, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Janne Wikström.

Kehätien varareitit on merkitty varareittiopastein

Varareittiopasteet ovat valtatien numerolla 12 varustettuja sinisiä liikennemerkkejä. Itse numeroa ympäröi katkoviiva, ja merkin alla on nuoli, joka osoittaa varareitin suunnan. Näitä liikennemerkkejä löytyy etenkin Kujalan ja Okeroisten eritasoliittymistä.

Valtatieltä 4 tullessa varareitti kulkee Renkomäen liittymän kautta Uusi Orimattilantietä/Ala-Okeroistentietä (maantie 296) Okeroisten liittymään. Siniset varareittiopasteet sijaitsevat niin liittymien kohdalla kuin reitin varrella.

Tampereen suunnasta tullessa siniset varareittiopasteet opastavat Okeroisten kohdalla kääntymään Ala-Okeroistentielle (maantie 296), ja jatkamaan siitä valtatielle 4.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]
Projektipäällikkö Jari Volanen, Skanska Infra Oy, P: 050-5240 660, [email protected] 

Hankesivut: https://vayla.fi/vt12letke
 
Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on ollut varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah¬dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuului valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen. 

Liitteet