Hyppää sisältöön

Vt 1 Turun suunta kiertotielle Kirkkojärvellä

Julkaistu 15.05.2017

Valtatie 1:n parannushanke Espoossa Kirkkojärven kohdalla on edennyt seuraavaan työvaiheeseen. Torstaina 18. toukokuuta myös Turun suunnan liikenne ohjataan kiertotielle. Tieosuuden nopeusrajoitus on 60 km/h.

Maaliskuun lopulla käynnistynyt Vt 1:n parantaminen Kirkkojärven kohdalla muuttaa liikennejärjestelyjä Turun suuntaan. Torstaina otetaan käyttöön uusi, noin 600 metrin pituinen kiertotie, jonka nopeusrajoitus on 60 km/h.

Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Hietaniemen mukaan kiertotie ja alemmat nopeudet ruuhkauttavat jonkin verran aamun ja iltapäivän työmatkaliikennettä Kirkkojärven ja Lommilan kohdilla. Kyseinen tieosuus on yksi Suomen vilkkaimmista, joten matkantekoon kannattaa varata ensimmäisinä päivinä hieman enemmän aikaa.

”Molempiin suuntiin on edelleen käytössä kaksi ajokaistaa ja vastaava järjestely otettiin käyttöön pari viikkoa sitten Helsingin suuntaan. On kuitenkin tärkeää huolehtia turvaväleistä ja ajaa joustavasti”, Hietaniemi opastaa.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt toteutetaan niin, että haitat tienkäyttäjille ja alueen asukkaille jäävät mahdollisimman pieniksi.

”Nopeusrajoituksia ja ajo-opasteita on syytä noudattaa, sillä ne ovat myös työmaalla työskentelevien turvana”, Hietaniemi tähdentää.

Tulvariskeistä eroon tien korotuksella

Vt 1:n parannushankkeessa tietä  nostetaan Kirkkojärven kohdalla noin metrillä. Painunut tie on tulvinut rankkasateilla ja keväällä, mikä on tuonut mukanaan liikennehäiriöitä ja vaaratilanteita.

Korotettavan tieosuuden pituus on 650 metriä. Samalla parannetaan Lommilan pientaloalueen melusuojausta, korjataan Kirkkojärven ja Kasavuoren sillat sekä rakennetaan Naapurinmäensillan ylikulkukäytävä ja puistoraitti. Kahden viimeksi mainitun kohteen rahoituksesta vastaa Espoon kaupunki.

Parannustyöt valmistuvat vuoden 2018 aikana. Myös Ely-keskus teettää vuoden 2017 aikana sillankorjaustöitä välillä Kehä III-Mustajoki.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa Liikenneviraston verkkosivuilta ja hankkeen Facebook-sivuilta: www.liikennevirasto.fi/kirkkojarvi

www.trafikverket.fi/kyrktrask 

https://www.facebook.com/vt1kirkkojarvi

 

Lisätietoja:

Jukka Hietaniemi
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3513
[email protected]

Marja Wuori
Projekti-insinööri, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3834
[email protected]

Taisto Malinen
Työmaapäällikkö
Kreate Oy
Puh. 050 5280272
[email protected]

Vt 1:n Kirkkojärven kohdan korjaaminen poistaa tulvatilanteista johtuvat liikennöitävyys- ja turvallisuusongelmat. Myös liikenteen meluhaitat vähenevät ja kevyen liikenteen verkosto paranee. Vuonna 2018 valmistuvien korjaustöiden kokonaiskustannukset ovat noin 12 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto.  www.liikennevirasto.fi/kirkkojarvi, www.trafikverket.fi/kyrktrask,  www.facebook.com/vt1kirkkojarvi

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta