Hyppää sisältöön

Vt 1 Kirkkojärvi: Mittavat paalutustyöt käyntiin Espoossa

Julkaistu 18.06.2017

Valtatie 1:n parannushanke Espoon Kirkkojärvellä kohdalla jatkuu vilkkaana läpi kesäkauden. Kesä-elokuussa keskitytään mittaviin paalutus- ja valutöihin.

Maaliskuun lopulla käynnistynyt Vt 1:n parantaminen Kirkkojärven kohdalla etenee. Viime viikkoina työmaalla on aloiteltu mittavia paalutustöitä, jotka jatkuvat elokuulle asti.

Koko urakassa paalulaattoja tehdään kolmessa eri kohdassa yhteensä 23 500 m2. Paalutusta on yhteensä 80 000 metriä, josta tänä vuonna saadaan valmiiksi yli puolet.

“Käytännössä valtatie rakennetaan Kirkkojärven kohdalla kahdessa osassa uudelleen asentamalla tien alle paalulaatat. Tähän ratkaisuun päädyttiin teknis-taloudellisin perustein”, Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Hietaniemi kertoo.

Paalutustyöt tehdään Suomen vilkkaimpiin kuuluvan tieosuuden kupeessa, mikä nostaa myös niiden työturvallisuuskriteerejä. Erityishuomio on työalustan vakaudessa ja oikeissa työskentelytavoissa.

“Näin varmistetaan töiden sujuvuus, niiden turvallisuus ja laadukas työnjälki”, Liikenneviraston työturvallisuuspäällikkö Risto Lappalainen painottaa.

Uusi silta ulkoilijoille ja kevyelle liikenteelle

Kesäkuun työkohteita ovat teräsbetonipaalutukset pohjoisilla kaistoilla sekä uuden Naapurimäen sillan paalulaattojen raudoitus- ja valutyöt. Heinäkuussa listalla ovat mm. paalulaattojen raudoitukset ja valut, Naapurimäen sillan paalulaattojen täyttö ja siltakannen muottityöt.

Kasavuoren ja Kirkkojärven siltojen korjaukset jatkuvat syksyyn saakka ja tuovat mukanaan väliaikaisia liikenne- ja kaistajärjestelyjä.

Naapurimäen silta luo uuden ja turvallisen kulkuyhteyden Kirkkojärven ja Kasavuoren välille. Samalla alue nivoutuu osaksi lähiseudun kevyen liikenteen verkostoa.

”Kuusi metriä leveälle sillalle mahtuu sekä latu että aurattu kävely-yhteys rinnakkain”, Espoon kaupungin maisema-arkkitehti Kristina Rocha kertoo.

Vt 1:n parannushankkeessa tietä  nostetaan Kirkkojärven kohdalla noin metrillä. Korotettavan tieosuuden pituus on 650 metriä.

Parannustyöt valmistuvat vuoden 2018 aikana ja ne tehdään ensin Turun suuntaan menevillä kaistoilla. Joulu-maaliskuussa työt ovat tauolla ja moottoritie normaalikäytössä. Myös Ely-keskus teettää vuoden 2017 aikana sillankorjaustöitä välillä Kehä III-Nupuri.

Hankkeen etenemisestä ja liikennejärjestelyistä saa ajantasaista tietoa Liikenneviraston verkkosivuilta ja hankkeen Facebook-sivuilta: www.liikennevirasto.fi/kirkkojarvi
www.trafikverket.fi/kyrktrask 
https://www.facebook.com/vt1kirkkojarvi

 

Lisätietoja:

Jukka Hietaniemi
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3513
[email protected]

Taisto Malinen
Työmaapäällikkö, Kreate Oy
Puh. 050 528 0272
[email protected]

 

Liitteet

Vt 1:n Kirkkojärven kohdan korjaaminen poistaa tulvatilanteista johtuvat liikennöitävyys- ja turvallisuusongelmat. Myös liikenteen meluhaitat vähenevät ja kevyen liikenteen verkosto paranee. Vuonna 2018 valmistuvien korjaustöiden kokonaiskustannukset ovat noin 14 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto.  www.liikennevirasto.fi/kirkkojarvi, www.trafikverket.fi/kyrktrask,  www.facebook.com/vt1kirkkojarvi

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta