Takaisin

Vesi haittaa edelleen liikennettä Turun moottoritiellä Espoossa - ajo ruuhka-aikaan mieluummin Turuntien kautta

Vesi haittaa edelleen liikennettä Turun moottoritiellä Espoossa - ajo ruuhka-aikaan mieluummin Turuntien kautta

Julkaistu 19.12.2011

Tulvatilanne Espoossa Turun moottoritiellä jatkuu ennallaan. Vettä on runsaasti Turun moottoritiellä Tuomarilan liittymän ja Kehä III:n välisellä osuudella Turkuun päin. Yksi Turun suunnan kaista on jouduttu sulkemaan.

Ruuhka-aikaan Turun suuntaan matkaavia autoilijoita kehotetaan käyttämään Turun tietä Espoossa Kehä II:n ja Kehä III:n välisellä osuudella.

Ongelmia myös sorateillä

Viime päivien runsaat sateet ovat aiheuttaneet liikenteelle ongelmia monin paikoin Uuttamaata ja myös muualla Suomessa. Vettä on myös Vihdintiellä eli tiellä 120 Vantaalla sekä usealla pienellä tiellä uudenmaan rannikon tuntumassa. Uudellamaalla on myös asetettu painorajoituksia.  Erityisen paljon ongelmia on sorateillä, joita vesisateet ja poikkeuksellisen lämmin keli ovat pehmentäneet muun muassa Pirkanmaalla ja Uudellamaalla.  Sääolosuhteiden jatkuessa nykyisen kaltaisina sorateiden pinnat eivätkä rakenteet pääse kuivumaan ja pintakerros liejuuntuu.

Ilmatieteen laitoksen mukaan viikonlopun sademäärät ovat olleet runsaita, mutta eivät yksinään harvinaisen rankkoja. Sen sijaan kuluneen joulukuun sadesumma tähän mennessä on ollut paikoin poikkeuksellisen suuri etenkin maan eteläosassa. Tiistaina ja keskiviikkona sateet heikkenevät, mutta seuraavaa sadealuetta odotetaan jo perjantaiksi.

Ajantasaiset tiedot tieliikenteen häiriöistä ja muun ajantasaisen liikennetiedon löytää Liikenneviraston internet-sivuilta.
 


reaktionapit