Hyppää sisältöön

Väyläviraston vuoden 2022 vastuullisuusraportti on julkaistu

Julkaistu 3.5.2023

Vastuullisuusraportoinnin viitekehyksenä toimii YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030, josta valikoituja tavoitteita virasto edistää omalla toiminnallaan. 

Sillat ylittävät vesistön ja yhdistävät alueet toisiinsa. Taustalla näkyy maisemaa pitkälle.

Asetetut tavoitteet liittyvät muun muassa infrastruktuurin kestävän kehityksen mukaiseen kehittämiseen, ilmastonmuutosta vastaan toimimiseen sekä liikenneonnettomuuksista johtuvien kuolemien ja vammojen vähentämiseen. Raportille on nostettu vuodelta 2022 konkreettisia toimenpiteitä, joilla viraston vastuullisuustyötä on edistetty. 

Tavoitteiden edistämistoimien lisäksi vastuullisuusraportti tarkastelee toimintamme jalanjälkeä, eli Väyläviraston olemassaolosta ja toiminnasta aiheutuvia vaikutuksia toimintaympäristöömme. Väyläviraston toiminnan jalanjälki eroaa koollaan monista muista valtion virastoista ja korostuu infrastruktuurin rakennus- ja kunnossapitohankkeissa. Vastuullisuusraportilla kerrotaan myös, miten jalanjälkeä pyritään nyt ja tulevaisuudessa hillitsemään. 

Väyläviraston vastuullisuusraportti julkaistaan nyt toista kertaa. Julkaisumuoto on uudistunut, ja raportti on luettavissa verkkosivullamme.

Tutustu vuoden 2022 vastuullisuusraporttiin


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta